Güncel

“UFUK ÇİZGİSİ” öğrenci ve öğretmenlerle buluştu

4 Ağustos 2016 Saat: 18:33

Resim öğretmeni, ressam Ufuk İbrahimoğlu, “Öğretmenlerin kılavuz kitabı olmasının yanı sıra, velilerin çocuklarıyla yapabileceği, atölyelerde uygulanabilecek ve aynı zamanda hobi olarak değerlendirilebilecek teknik özellikler taşıyan, yaratıcılığı güçlendiren çalışmalar içermektedir."dediği kitabı Ufuk Çizgisi’ni öğrenci ve öğretmenler ile buluşturdu.

İDDİALI BİR KAYNAK KİTABI

Ülkemizde daha çok çevirilerden oluşan kitaplar bulunduğunu, özellikleriyle ülkemizde  bir çok ilkleri taşıyan Ufuk Çizgisi, Belge yayınları tarafından yayın hayatına kazandırıldı. İki cilt olarak planlanan ve ilk cildi basılan Ufuk çizgisi, görsel sanatlar alanında öğrenciler ve öğretmenler için iddialı bir eser olarak raflarda yerini aldı.

Ufuk Çizgisi’nin önsöz’ünü yazan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. H. Müjde Ayan, kitap için şunları dile getiriyor:

Görsel Sanatlar eğitimi ve öğretimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürekli sorgulanmakta ve bu yönde arayışlar sürmektedir. Bireyin eğitiminde öncelik, onun algı boyutunu, 'dış dünyaya farkındalık yaratacak, sebep sonuç ilişkilerine ulaşacak ve üretime yönelik çaba gösterecek' bir noktaya taşıması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bireyin yaratıcı estetik yönünün gelişimi toplumsal yaşam düzenine de ivme kazandıracaktır.

UFUK ÇİZGİSİ HEM KAYNAK OLACAK  HEM DİNAMİZM SAĞLAYACAK

Bu bilgiler ışığında sanat eğitimine verilen önem ve uygulamalar günümüz koşullarında bir kat daha artmaktadır. Sanat eğitimcisi olarak yıllardır büyük bir özveriyle hizmet veren Ufuk İbrahimoğlu'nun bilimsel yöntem ve uygulamalarla hazırlamış olduğu "Ufuk Çizgisi" adlı kitabının bu alanda hem iyi bir kaynak oluşturacağını hem de dinamizm sağlayacağını düşünmekteyim.

UFUK ÇİZGİSİ FARKLILIK YARATIYOR

İçerik yönünden 1 ve 8. sınıf aralığında farklı teknik uygulamalar en pratik yöntemlerle sunularak bireyin yaratıcılığına ışık tutulmaktadır. Öğretmen öğrenci ve veli ilişkisine dayalı bir programın öncelik kazanması ve tüm uygulamalı örneklerin aşamalarıyla sunulmuş olması, mevcut kaynak taramaları içinde "Ufuk Çizgisi" kitabının farklılığını göstermektedir. Umarım içinizdeki yaratım gücünüze bu kitap daha da heyecan kazandıracaktır.”

Resim öğretmeni, ressam ve yazarlık yolunda adım Ufuk İbrahimoğlu, 1 ve 8 sınıflar için yaratıcı  görsel sanatlar ders kitabı,  öğretmenler için klavuz kitabı olarak  tanımladığı 'Ufuk Cizgisi' için şunları dile getiriyor:

SANAT SADECE OKULDA VERİLEN BİR DERS DEĞİL

“Sanat bilgiye dayalı bir yaratım olgusudur ve süje-obje ilişkisine dayanmaktadır. Bilinç sahibi insan ve o bilince yansıyacak nesnenin bileşimi bu zemini hazırlamaktadır. Sanat eğitiminde de insan-nesne ilişkisini özümseyerek doğru yolu belirlemek gerekir. Obje; hangi düşünce sistemiyle değişim gösterip hayal dünyasıyla besleniyorsa, varılacak nokta o derece eğitici, etkili sonuç bulacaktır. Sanat eğitiminde başarı, sürekliliği sağlamaktır. Süreklilik, heyecanı kaybetmeden takip edip üzerine kendi fikrini ekleyerek yükselmek demektir. Dolayısıyla sanat, sadece okulda verilen bir ders değil, herkesin gelişim sürecini etkileyecek önemli bir nüvedir. "Ufuk Çizgisi", hem sanat gelişimine hem de kişisel gelişime katkı sunacaktır.

ÖĞRETMENLERE KLAVUZ KİTABI

Öğretmenlerin kılavuz kitabı olmasının yanı sıra, velilerin çocuklarıyla yapabileceği, atölyelerde uygulanabilecek ve aynı zamanda hobi olarak değerlendirilebilecek teknik özellikler taşıyan, yaratıcılığı güçlendiren çalışmalar içermektedir."

UFUK İBRAHİMOĞLU KİMDİR?

Ressam, resim öğretmeni Ufuk ibrahimoğlu, Köy Enstitüsü mezunu müzik öğretmeni, 3-4 enstrüman çalan bir babanın kızı. . Genetik tını’lı bir aile yani. Kendi deyimi ile, görsel gene denk gelen biri. İstanbul’da yaşıyor. 5 yıl  Almanya, Duisburg ta  yaşadı, dil eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Atatürk eğitim Fakültesi Resim bölümü mezunu. Bir Ortaokulda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışıyor. Ayrıca Anadolu Güzel Sanatlar derneğinde ilkokul düzeyindeki çocuklarla çeşitli resim etkinlikleri gerçekleştiriyor.Sanat eğitimim sürecinde en çok Vincent Van Gogh dan  etkilendiğini, kitap yazmaya  gençlerle yaptığı resim çalışmalarının ilham verdiğini dile getiriyor.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız