Güncel

Öğretmen ve öğrenciler 'Ufuk Çizgisi' için buluştu

19 Eylül 2016 Saat: 15:45

Ressam Ufuk İbrahimoğlu,  Belge yayınları tarafından yayın hayatına kazandırılan ve  görsel sanatlar alanında öğrenciler ve öğretmenler için iddialı bir eser olarak raflarda yerini alan Ufuk Çizgisi için hem söyleşi hem de imza günü düzenledi.

İbrahimoğlu,  Maltepe Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, öğretmen, öğrenci ve resime ilgi duyan vatandaşlar ile buluştu.

Aynı zamanda bir okulda resim öğretmeni de olan ressam İbrahimoğlu’nu öğretmen arkadaşları ile aile yakınlarının da yalnız bırakmadığı imza ve söyleşi etkinliğine ilgi büyük olurken,  özellikle geçmiş yıllarda eğitim verdiği ve bugün Güzel sanatlar fakültesinde okuyan öğrencilerinin de katılması ilgi çekti.

Söyleşinin Tarık Akan’ın cenaze törenine denk gelmesi nedeniyle, Akan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getiren İbrahimoğlu, hem sanata, sanatçıya bakış açısını hem de ilk cildi yayınlanan kitabının özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu. İbrahimoğlu, “Çizmekle yazmanın kardeş olduğunu hissediyordum. Mesele şu idi; Bir fikriniz var ise elinizdeki malzemeyi doğru kullanıp hayata eklemek. Kitap yazmaya karar verdim. Kitap yazmaya çocuklarla, gençlerle yaptığımız resim çalışmaları ilham verdi. Kitap; Öğretmenlere, Velilere, Öğrencilere, Resim sanatıyla ilgilenen herkese hitap edecek nitelikte. Sanat eğitimim sürecinde en çok Vincent Van Gogh’dan  etkilendim. Hem hayatından, hem eserlerinden. Hala en çok etkilendiğim ressamdır.”dedi.

İbrahimoğlu ise  kitabını 1 ve 8 sınıflar için yaratıcı  görsel sanatlar ders kitabı,  öğretmenler için klavuz kitabı olarak  tanımladı.

Resim öğretmenliği ve çeşitli sergiler açmasını yanısıra Anadolu Güzel Sanatlar Derneğinde ilkokul düzeyindeki çocuklarla çeşitli resim etkinlikleri gerçekleştiren İbrahimoğlu, Ebrulu sanatları ile de yakından ilgileniyor.

Söyleşiden sonra kitabını imzaladıktan sonra Grup Sade Kaave’de katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

 Ufuk Çizgisi’nin Önsöz’ünü yazan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. H. Müjde Ayan, kitap için şunları ifade ediyor: Görsel Sanatlar eğitimi ve öğretimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürekli sorgulanmakta ve bu yönde arayışlar sürmektedir. Bireyin eğitiminde öncelik, onun algı boyutunu, 'dış dünyaya farkındalık yaratacak, sebep sonuç ilişkilerine ulaşacak ve üretime yönelik çaba gösterecek' bir noktaya taşıması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bireyin yaratıcı estetik yönünün gelişimi toplumsal yaşam düzenine de ivme kazandıracaktır.Bu bilgiler ışığında sanat eğitimine verilen önem ve uygulamalar günümüz koşullarında bir kat daha artmaktadır. Sanat eğitimcisi olarak yıllardır büyük bir özveriyle hizmet veren Ufuk İbrahimoğlu'nun bilimsel yöntem ve uygulamalarla hazırlamış olduğu "Ufuk Çizgisi" adlı kitabının bu alanda hem iyi bir kaynak oluşturacağını hem de dinamizm sağlayacağını düşünmekteyim.”diyor.

UFUK İBRAHİMOĞLU KİMDİR?

Ressam, resim öğretmeni Ufuk ibrahimoğlu, Köy Enstitüsü mezunu müzik öğretmeni, 3-4 enstrüman çalan bir babanın kızı. . Genetik tını’lı bir aile yani. Kendi deyimi ile, görsel gene denk gelen biri. İstanbul’da yaşıyor. 5 yıl  Almanya, Duisburg ta  yaşadı, dil eğitimi aldı. Marmara Üniversitesi Atatürk eğitim Fakültesi Resim bölümü mezunu. Bir Ortaokulda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışıyor. Ayrıca Anadolu Güzel Sanatlar derneğinde ilkokul düzeyindeki çocuklarla çeşitli resim etkinlikleri gerçekleştiriyor. Sanat eğitimim sürecinde en çok Vincent Van Gogh dan  etkilendiğini, kitap yazmaya  gençlerle yaptığı resim çalışmalarının ilham verdiğini dile getiriyor.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız