Güncel

Sanatçılardan 'kadın ve sanat'temalı karma resim sergisi

12 Mart 2017 Saat: 19:09

Şafak Oğuz, Nehir N.Göksel’in organizasyonu ile hazırlanan ve çok sayıda sanatçının resimlerinden oluşan karma sergi, 11 mart 2017 tarihinde Hasırcıbaşı cad. 15 / 3 Kadıköy adresinde; Aralık Sanat Galerisi’nde açıldı.

Aralık Sanat Galerisi adına konuşan Şafak Oğuz ve Nehir N. Göksel üzerinde uzun süredir çalıştıkları bu temayı özellikle 8 Mart haftasında başlatmaya özen gösterdiklerini ve bunun kendileri için çok önemli olduğunu söylediler. Bu çalışmanın Aralık Sanat Galerisi'nde düzenledikleri üçüncü sergi olduğunu ve yakın dönem içinde sanatseverlere farklı sürprizler tasarladıklarını belirttiler.

Sergide Ali Naki İlhan, Aycan Bahadır, Aynur Uluç, Ayten Merki Özgökçen,Bahar Şarı Ulus, Duygu Yüksel, Emine Turan, Hüsniye Bilge Kip, İrfan Seçkin, Mahire Erk, Mükremin Altıkardeş, Nehir N. Göksel, Nilgün Ünal, Nur Ekmekçioğlu, Nural İçel, Nurten Tarhan, Rana Şimşek, Rezan Keçeli, Şehzat Aksaç, Sevda Kesim, Şafak Oğuz, Şükran Arıcan, Vildan Öztürk ve Zihniye İlhan’ın resimleri yer aldı. "Kadın ve sanat" temalı sergi 20 Mart'a kadar gezilebilecek.

Sergiye katılan sanatçılardan Aynur Uluç'a sergideki çalışması hakkında bilgi vermesini istedik. Bize şunları söyledi:

"Beni tanıyanlar bilir hiç eskiz filan yapmışlığım yoktur. Amacım resim çizmek değil içimdekini akıtmak olduğu için direk çiziyorum elimden içimden ne çıkarsa... Kitaplarda çizmek için boş bıraktığım imza sayfalarında okura hediye olarak ve telefonuma yolda izde arada derede çizdiklerim dışında yaptığım ilk çalışmanın bitirir bitirmez bir sergide yolculuğa çıkması o kadar hızlı oldu ki ben bile anlayamadım desem yeri.  Ve şimdi bakıyorum da; benim için bir hediye gibi hayattan... Hiç bir şey düşünmeden, artı eksi hesaplamadan ektiğimiz güzelliklerin yaşam içerisinde nasıl güzel ve seri yeşerdiğinin bir simgesi gibi kalbimizde. 

Serginin temasının "kadın ve sanat" olması da ayrıca benim için çok anlamlı. Kadının kendini içindeki sese kulak vererek anlamaya çalışması ve kendini ifade biçimini yine kendi özündeki suda araması dünya emekçi kadınlar günü'ne yakışır diye düşünüyorum. Çünkü sistem en çok kadının kendini fark etmesinden ve fark ederse bu farkındalığın toplumda yaratacağı değişim gücünden korkar; ister ki bu değişim oluşmasın ki kadının ve erkeğin emeğini daha rahat kullanabilsin. Bu anlamda heyecanım oldu, sevincim oldu bu sergi. Çalışmalar, renkler ayrı ayrı çok güzel, sergilenen resimler etkileyici. Hangi birisine bakacağımı, inceleyeceğimi şaşırdım. Bu alanda emek veren yeni kişiler tanıdım, çoğaldım. Coşkusu enerjisi çok güzeldi mekânın. Resimleri bihakkın incelemek ve ince noktalarını keşfetmek için ayrıca tekrar geleceğim. 

Aralık Sanat Galerisi'nde düzenlenen "kadın ve sanat" temalı sergi 20 Mart'a kadar gezilebilir. Yolunuzu bu sergiye düşürün derim. Ve renkleri hediye edin kendinize...”

Biz de sergiyi ziyaret etmek isteyen sanatsever dostlarımız için adres ve iletişim bilgilerini geçelim isteriz.

 


Fotoğraf: 

Cemil Cahit Dumlupınar

 

Aralık Sanat Galerisi

Hasırcıbaşı Cad. 15 / 3

Kadıköy-İstanbul

 

 

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız