Güncel

Şiir ve resim ile çocuklara yol açan yazar: Aynur Uluç

24 Mayıs 2016 Saat: 10:38

Yazar-şair Aynur Uluç, bu kez Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri kapsamında çocuklarla şiir ve resim atölyesi çalışması yaptı.

“Yer yastığı” ve "az gittim çok döndüm" ve “Yer yatağı" isimli kitapların yazarı, sinema ve kitap eleştirmeni Aynur Uluç,  bir festival kapsamında tiyatrocu ve  yaratıcı dramacı  kişiliğiyle  bir hafta boyunca  çocukların arasına karıştı.

Yazar Uluç, bu çalışmasını şöyle dile getirdi: “Orada çocuklarla bir hafta süren özel bir çalışma yaptım. Her gün farklı bir sınıfa girdim Fethiye Gazi Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ile çalıştım.. Şiir şarkı tiyatro ve resim çalışmalarını içiçe deneyimleyerek bir atölye çalışması yaptık. Festival kapsamında çocukların bu bir hafta boyunca yaptıkları resimleri hafta sonu sergiledik. Her bir çocuğun yaptığı resmin "biricik" olduğundan hareketle gelen resimlerin hepsini de sergilemek, birbiriyle yarıştırmamak ve içlerindeki yaratıcılığı tetiklemek benim en önemli amaçlarımdandı bu çalışmada

Etkinlik, festivalin çok konuşulan ve beğenilen etkinliklerinden biri oldu. Uluç, Fethiye'de hem çocukların hem veliler hem de eğitimcilerin gönlünü fethetti.

Aynur Uluç kimdir?

Eczacılık Fakültesi Mezunu. 1989- 1992 yılları arasında “Kadıköy Sanat Topluluğu”nda farklı illerde düzenledikleri gösteri ve festivallerle emekten yana tavır alan tiyatro gösterilerine katıldı. 2000-2003 yılları arasında psikodrama ve yaratıcı drama atölyelerinde çalıştı.  2003’ten bu yana Radikal, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel gibi gazetelerde gezi yazıları, sinema ve kitap eleştirileri yazdı. Evrensel Kültür, Mahsus Mahal, Duvar, Çevirmenin notu, Yeni yazı, Karşın, Esmer, Lacivert, Hayal ve benzeri kültür sanat dergilerinde şiirleri, edebiyat ve film eleştirisi yazıları yayımlandı.  2007-2013 yılları arasında Sezai Sarıoğlu’nun hazırladığı, sinema, belgesel sinema, müzik, edebiyat, şiir, masal, tarih, fotoğraf, mizah, tarih alanlarından konukların, sanatçıların katıldığı nehir muhabbetler başlıklı etkinliklerde “muhabbet ehli” olarak adlandırdıkları bir grup arkadaşıyla birlikte çalıştı ve düzenledikleri etkinliklerde yer aldı.  2012 Aralıkta Caddebostan Kültür Merkezi’nde Sumru Ağıryürüyen, Sezai Sarıoğlu, Merih Aşkın, Ahmet İmran, Onur Şentürk ve Mehmet Tekirdağ ile birlikte organize ettikleri “Ses ve anlam kapıları” isimli etkinlikte yer aldı. Kasım 2013’te Gezi-anı- öykü- şiir ve deneme türlerinin karmasında melez olarak kurduğu ” az gittim çok döndüm” isimli kitabı Kibele Yayınları’ndan çıktı.

Ocak 2014 ‘te Danimarka Yazarlar Birliği ve Hüseyin Duygu tarafından Kopenhag’ta yirmincisi düzenlenen “Aynı Gökyüzü Altında” isimli Danca-Türkçe şiir etkinliğine Niels Hav, Peter Poulsen, Gerd Laugesen ve Sezai Sarıoğlu ile birlikte katılarak iki dilli şiirlerde yer aldı. İkinci kitabı “Yer yatağı” ismi ile okuyucu ile buluştu. Şimdilerde ise “Az Gittim Çok Döndüm” kitabı ile birlikte kurduğu etkinliklerle yoluna devam ediyor.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız