Güncel

Tiyatro Simurg Kadıköy’de perde açtı

26 Eylül 2016 Saat: 16:40

Ülkemizin en eski ve önde gelen tiyatro guruplarından Tiyatro Simurg, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde oynadığı ‘Nerede Bu Adalet’ adındaki oyun tiyatro severleri büyüledi.

Devrimci Kültür ve Dostluk Derneği’nin organizasyonu düzenlenen tiyatro etkinliğinde perde açan ve 47 yıllık deneyim ile izleyici karşısına çıkan  Mehmet Esatoğlu, Hale Üstün ve İbrahim Karamehmet’ten oluşan tiyatro oyuncuları, Galileo’den günümüze kadar tüm dünya ve ülkemizde adalet olaylarını sergilerken, hem düşündürdüler,hem güldürdüler hem de ağlattılar.

Tiyatro Simurg yönetmeni Mehmet Esatoğlu, oyun öncesi tiyatro yaşamında 47 yıl boyunca yaşadıklarını seyircilerle paylaşırken, dünya ve ülkemizde uzun yıllardır büyük acılar yaşandığına dikkat çekerek, herkes için en önemli olayın adalet olduğunu örneklerle anlattı. Esatoğlu, adaletin insan hayatından daha değerli olduğunu, adalet yoksa zaten insan hayatının bir anlamı kalmadığını da dile getirdi.

Kendi tiyatro anlayışları hakkında da anlatımlarda bulunan Esatoğlu, bizim anladığımız tiyatro ne salonlara hapsedilebilir ne de parayla satın alınabilir. Devlet yardımı ile tiyatro olmaz. Tiyatrocu, her yerde gerçekleri söyleyen, susmayan kişidir.1969’dan beri hiç susmadık.” dedi.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız