Güncel

Vedat Türkali, İstanbul'da uğurlandı

1 Eylül 2016 Saat: 22:45

Yazar Vedat Türkali  binlerce kişinin katılımıyla İstanbul'da Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle uğurlandı.

Geçtiğimiz pazartesi günü hayatını kaybeden  edebiyatımız ve sinemamızın  usta ismi komünist aydın Vedat Türkali İstanbul'da Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle uğurlandı. Türkali’nin  cenazesi son yılların en kalabalık törenlerinden biri oldu.

Düzenlenen cenaze törenine, oyuncular, akademisyenler, yayın evleri, siyasi partiler ve kitle örgütleri temsilcilerinin yanı sıra okurları da katıldı.

Cenaze töreni sonrası Türkali'nin naaşı Teşvikiye Camii'den çıkarılarak, defnedilmek üzere mezarlığa doğru yola çıkarıldı. Yolda sürekli olarak, ‘Vedat Türkali Yaşıyor’, ‘Yaşasın Devrim ve Sosyalizm’, Yaşasın Halkların Kardeşliği’  sloganları atıldı.

Polis ekipleri, Türkali'nin naaşını uğurlayan kitlenin önünü Harbiye'de kesti. Kitle polis barikatını aşarak yürüyüşe devam etti. Harbiye'den Mecidiyeköy'e doğru yürüyen kitlenin önü Şişli Camii önünde bir kez daha kesildi. Polis kitleye dağılması yönünde anons yaptı. Kilte, bu polis barikatını da aşarak yoluna devam etti.

Sloganlar eşliğinde kilometrelerce yürüyen yurttaşlar Zincirlikuyu Mezarlığı'nda sloganlarla yürüyüşünü sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız