Güncel

Vera Sanat Atölyesi açılıyor

21 Şubat 2017 Saat: 21:31

FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

Adını ünlü şairimiz Nazım Hikmet’in  birlikte yaşadığı ve daha sonra eşi Vera tarafından müzeye dönüştürülen  evden esinlenerek  Vera  adı verilen Sanat  Atölyesi önümüzdeki günlerde Kadıköy’de açılışa hazırlanıyor.

Rahşan Balaban ve Ufuk  Koca tarafından açılışa hazırlanan iki kattan oluşan sanat atölyesinde çok yönlü bir çalışma yürütülecek.  Bir taraftan  atölyede sanatsal değeri olan hediyelik eşyalar üretilirken, diğer taraftan çeşitli sanat dallarından sanatçılara  da ürünlerini bu mekanda sergileme imkanı verilecek. Ressamlar resimlerini sergileyebilecek. Çeşitli sanatsal eserler yapanlarda  yine ürünlerini burada sergileyebilecek.

Atölyenin bir başka özelliği ise, sanatsal değeri olan bazı ürünlerden sadece birer adet yapılacak olmasıdır. Atölye, sanatçılar arasında geniş bir dayanışmayı da amaçlıyor.

Öte yandan, özellikle evlerinde çeşitli sanatsal ve hediyelik üretimi yapan kadınların bu ürünlerini burada sergileyebilecek ve satışa sunarak emeklerini değerlendirebilecekler. Atölyede çocuklar içinde değişik etkinliklere yer alacak.

Rahşan Balaban, “ Hem sanatçılar arasında bir dayanışma hem de sanatsal ürünlerin sergilenmesine imkan verecek olan atölyede yapılan özel hediyelik ürünlerde atölye çalışmalarına ayrı bir güzellik katacak. Sanatsal ürünler ortaya çıkaran dostlarımız atölyemizde  ürünlerini sergileyerek hem bizimle dayanışacak hem de ürünlerini değerlendirme imkanı bulacaklar. Evlerinde üretim yapan kadınlarımız içinde bir emek değerlendirme kapısı olacak burası. Bölgemize bir değer katacağımıza inanıyoruz”dedi.

Kadıköy, Osmanağa Mahalesi, Hasırcıbaşı Caddesi, 10 numarada açılışa hazırlanan Vera Sanat Atölyesi açılış için gün sayıyor.


FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFLARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız