Güncel

Wernicke Korsakofflu eski tutsaklar için dayanışma çağrısı

31 Ekim 2016 Saat: 00:23

Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi üyeleri, başlattıkları dayanışma kampanyası öncesinde kahvaltı etkinliği düzenledi.

Kadıköy'de bulunan BEKSAV binasında düzenlenen kahvaltıda konuşan Dayanışma Ağı gönüllülerinden Selma Eroğlu, "Wernicke Korsakofflu direnişçi arkadaşlarımız ve eski mahpuslar için yeni bir yaşam alanı istiyoruz. Varolan yaşam alanlarımız şu an ihtiyaçlarımızı karşılamıyor" dedi.

Wernicke Korsakoffluların özgün ihtiyaçlarına karşılık gelecek bir üretim alanı oluşturmak istediklerini belirten Eroğlu, bunun için bir kampanya başlattıklarını kaydetti. Eroğlu, "Çeliğe su verenlerle el ele' kampanyası. Dayanışma konserleri yapacağız. Çeşitli kurum ve örgütlere gideceğiz. Yurtdışındaki arkadaşlarımızla iletişime geçeceğiz, onlardan destek isteyeceğiz. Bunu hayata geçirmek istiyoruz. Bu yüzden de ilk adımlardan bir tanesi kahvaltıyla başladık. Bu çalışmaya emek veren, bu çalışmaya gönlünü koyan herkesi davet ettik. Bundan sonra bu şekilde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Eroğlu, Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Dayanışma ağıında gönüllü olarak büyük emek veren Çetin Durukanoğlu ise, tüm dost ve duyarlı çevrelere dayanışma ağını büyütme çağrısı yaparak, "Eşitlik-Özgürlük mücadelemizin ve umutlarımızın gerçekleşmesi mücadelesinde payına mahpusluk düşmüş, açlık grevleri-ölüm oruçları nedeniyle hastalanmış kardeşlerimiz için bir araya geldik. Kalbimizi, aklımızı ve vicdanımızı, kardeşlerimize bağımsız bir yaşam alanı oluşturmak için yan yana koyuyoruz. İnsanlığın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde payımıza düşen, bedellerini ödediğimiz zulümleri biliyoruz. Hayallerimize, değerlerimize bağlılığımızı kaybetmeden nice hayatlar kurduk. Hayallerimizi ve kardeşlerimizi unutmamak, dayanışma içinde çoğalmak için bir araya geliyoruz. İstiyoruz ki, eşitlik, özgürlük mücadelesine adanmış hayatlara “kimsesizlik-sahipsizlik” damgasını vurmasın… İstiyoruz ki; kardeşlerimiz nefes alıp verdikçe kendilerini gerçekleştirebilme olanakları olsun. Birbirimize ve tarihe söz veriyoruz ki: Eşitlik- özgürlük hayallerimizde parça-parça büyüttüğümüz dayanışma çabalarımız artık kalıcı bir gelenek oluştursun. Ve umutlarımız gibi daim olsun"dedi.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız