Güncel

Yerel Tohum Derneği kongresinde, yerel tohuma sahip çıkılması istendi

28 Ocak 2017 Saat: 23:35

Merkezi İzmir’de bulunan Yerel Tohum Derneği Genel Merkez Olagan Kongresi, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum Merkezi’nde  yapıldı. Genel Başkanlığa  Teoman Açıkbaş yeniden seçildi.

Yerel tohum Bankası oluşturarak yerel tohumlar konusunda uzun zamandır çalışmalar yürüten, Muğla ve  Yarımada Şubeleri ile İstanbul, Datça, Marmaris ve Aydın temsilcilikleri bulunan, bünyesinde çok sayıda gönüllü olarak tarım ve tohum konusunda uzmanların çalıştığı dernek, tek liste halinde genel Kurulunu belirledi.

Divan Başkanlığını Cengiz Onur, üyelikleri ise,  Jale Eren ve Necdet Ayma’nın yaptığı kongrede, Başkanlığa Teoman Açıkbaş yeniden getirilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine Kahraman Çelen, Seval Güneş, Elif C. Çelik Sönmez, Mahmut Özekinci, Hayri Korkmaz ve Onur Dinçel, yedek üyeliklere  Metin Piliç, Türker Demirci, Atilla Akgönül, Mehmet Bal, Selma Ay, Okan Balcıoğlu, Nazif Sümer, Denetleme Kurulu asil üyeliklerine  Osman Hurçe, Tevfik Devlen, Songül Gök, yedek üyeliklere  Murat taş, Ayfer Solak ve Serkan Bursalı getirildi. Disiplin Kurulu asil üyeliklerine ise,  Hüsnü Ekim, Belgin Zal ve Ünal Sevinç getirilirken, yedeklerde ise  Fatma Oylu, Mustafa İzzet Çelik ve Cevat İnal yer aldı.

Kongrede,  dernek olarak yerel tohum alanında  ülke yararına  ve halkın sağlığı bakımından bugüne kadar örnek çalışmalara imza atıldığı vurgulanırken, eksiklerin giderilerek çalışmaların belli bir program dahilinde ve daha da etkin bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekildi.

Seviyeli ve samimi bir ortamda  yapılan kongrede, Dernek kurucularından, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya, üyelere gerek yerel tohumlar hakkında gerekse  Tarım Bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, görüş ve önerilerini dile getirdi. Özkaya, ülkenin her tarafındaki tüm yerel tohum çeşitlerine sahip çıkılmasını, korunmasını ve yaygınlaştırılmasını istediklerini ifade etti. Kongrede, sağlıklı insan nesillerinin, doğal yapısı ile oynanmamış  yerel tohumlarla üretilen ürünlerle belenmekten geçtiğine dikkat çekildi.

YORUMLAR

Bu Fotoğrafa Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Fotoğrafı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız