Güncel

Galatasaray'da yazılan bir tarih... Tarihe yazılan onurlu gazeteciler...

Eğer, bu ülkenin onurlu bir sayfası olarak Galatasaray meydanı varsa, bunda bu gazetecilerin emekleri büyüktür.

23 Aralık 2017 Saat: 23:12
Galatasaray'da yazılan bir tarih... Tarihe yazılan onurlu gazeteciler...
Galatasaray'da yazılan bir tarih... Tarihe yazılan onurlu gazeteciler...

Gözaltında kaybedilen çocuklarını, anne ve babalarını bulmak, akıbetini öğrenmek ve sorumluların yargılanması için 1994 yılından buyana bazı kesintilere rağmen dünyanın en uzun süren direnişlerini yapan Cumartesi anneleri, Cumartesi insanları, yine 300 haftadır  cezaevlerindeki tutsaklarla dayanışma eylemini sürdüren tutsak yakınlarının bu onur sayfasının en büyük emektarları ise Galatasaray gazetecileridir. Galatasaray gazetecileri dünyanın en uzun direnişinin en uzun takipçisi ünvanına sahiptirler.

İşte onların öyküleri...

Galatasaray Meydanı, Cumartesi Anneleri, F Tipi ve mahpuslar için eylem denilince gazeteci olarak yıllardır onlar akla gelir. Sadece Galatasaray'da değil, her miting, gösteri ve yürüyüşte yine en önde onlar vardır.

Onlar, uzun yıllardır ve hatta kimileri Galatasaray Meydanı eylem meydanı olduğundan buyana her hafta o meydanda annelerin, kayıp yakınlarının ve evlatları hapishanelerde olan anne ve babaların sesi olmak için herkesten önce yerlerini alırlar.

Hiçbir kişisel çıkar ve kaygıları yoktur onların. Kar, kış, yağmur ve soğuk demeden meydana koşarlar. Gözünden yaş akan annenin gözyaşı, elinde karanfil olan annelerin karanfili,  tepeden tırnağa hüzüne kesmiş babanın hüzünü, her hafta evlatlarını aramaktan yorgun düşmüş anne, baba ve kardeşlerin yorgunluğu, babasını ya da dedesini kaybetmiş çocukların ve gençlerin acı mektupları yansır onların objektiflerine.

Emektir onların adı, kardeştir, dosttur ve sapına kadar gazeteci. Yürekleri sevgi dolu, dirençli ve yıllarını kaldırım taşlarında çürüten insanlığın değerleridir. Baskının, gözaltının, tutuklamanın kar etmediği bir onurun sahibidir onlar.

Onlar, bir hikayedir, romandır.

Bencilliğin,vurdum duymazlığın, çıkarcılığın, yalakalığın ve tetikçiliğin gazetecilik diye yutturulduğu bu dünyada, bunlar az bir şey mi?

Ve onlardan bahsediyoruz. Kerim Eren, Selah Özakın, Yüksel Uygun, Ömür Eğribel, Pembegül Gökçek, Ayfer Akyıldız, İsminaz Temel, Havva Cüştan, Zeynep Kuray, Eylem Nazlıer, Pınar Gayip, Semra Acar, Enver Çevik, Ali Öz ve Ersoy Tan isimleri bilinen ya da bilinmeyen gazetecilerden...

Eğer, bu ülkenin onurlu bir sayfası olarak Galatasaray meydanı varsa, bunda bu gazetecilerin emekleri büyüktür.

Tüm gazetecileri, içlerine bile girmeden, ellerine fotoğraf makinası bile almadan bir cumartesi günü, saat 12.00’de bu onur sayfasını sadece ve sadece uzaktan seyretmeleri için Galatasaray Meydanı’na davet ediyoruz.

İnanıyoruz ki gördükleri ve görecekleri bir ömür boyu beyinlerinde dolaşıp duracaktır.

Türker Demirci/ NHA

KERİM EREN

SELAH ÖZAKINCI

YÜKSEL UYGUN

ÖMÜR EĞRİBEL

ZEYNEP KURAY

PEMBEGÜL GÖKÇEK

AYFER AKYILDIZ

EYLEM NAZLIER

HAVVA CÜŞTAN

SEMRA ACAR

İSMİNAZ TEMEL

PINAR GAYIP

ENVER ÇEVİK

ERSOY TAN

ALİ ÖZ

AYHAN ŞANLI

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız