Güncel

Gazeteci Alasya’nın adı bu parkta yaşayacak

İzmir spor basınının duayen isimlerinden merhum Gazeteci Süleyman Alasya’nın adıyla taçlanan Kahramanlar’daki park, 12 Ocak Salı günü düzenlenecek anma töreniyle açılacak.

11 Ocak 2016 Saat: 23:20
Gazeteci Alasya’nın adı bu parkta yaşayacak
Gazeteci Alasya’nın adı bu parkta yaşayacak

Konak Belediyesi tarafından 2014 yılında yaşamını yitiren Gazeteci Süleyman Alasya’nın adının verildiği Kahramanlar Semti’ndeki parkın açılışı 12 Ocak Salı günü (yarın) düzenlenecek törenle yapılacak. Gerek gazeteciliği, gerekse de örnek kişiliğiyle İzmir basınının sevilen isimleri arasında yer alan Alasya’nın adını taşıyan Kahramanlar 1421 Sokak’taki parkta gerçekleştirilecek anma töreni saat 11.00’de başlayacak.

ADIYLA TAÇLANDIRILDI

Geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefat eden Süleyman Alasya için gazeteci dostları adının doğup büyüdüğü Kahramanlar semtindeki bir parka verilmesi önerisinde bulunmuş, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Haziran ayı meclis toplantısında öneriyi gündeme getirmişti. Meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edilen öneriyle Kahramanlar 1421 Sokak Yanı’ndaki parkın adı, ‘Süleyman Alasya Parkı’ olarak değiştirildi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yeni baştan elden geçirilen ve eksikleri giderilen park, Süleyman Alasya adıyla taçlandırılarak 12 Ocak Salı günü saat 11.00’de düzenlenecek anma töreniyle hizmete girecek.

YENİDEN DÜZENLENDİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gazeteci Süleyman Alasya’nın İzmir kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir isim olduğunu hatırlatarak, “Kendisini çok erken yaşta kaybettik. Gazeteci dostlarının bizden Süleyman Alasya adının yaşatılmasını istemesi üzerine yaptığımız incelemeler sonrasında Kahramanlar’da Süleyman Alasya’nın spor yaptığı, yürüyüş yaptığı 1421 Sokak Yanı Parkı’nın en uygun yer olabileceğine karar verdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bu parkı yeniden düzenledi. 12 Ocak Salı günü saat 11.00'de İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nin de katılımıyla hem Süleyman Alasya’yı anacağız hem de adının yaşatıldığı parkı yeni adıyla hizmete açacağız. Tüm İzmirli hemşerilerimizi ve Süleyman Alasya dostlarını bu anlamlı günde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

SÜLEYMAN ALASYA KİMDİR?

İzmir’de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet Gazetesi spor servisinde başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya, Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı. SKY TV ve Kanal 35’te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi’nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Alasya, ayrıca Kanal 35 televizyonunda da ’Futbol Yorum’ programını hazırlayıp sunuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Alasya, 2014 yılının mayıs ayında geçirdiği ani kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata veda etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız