Güncel

Gaziantep'te Kargo İşçilerine yönelik saldırı kınandı

Antep’te bulunan Babacanlar Kargo Şirketi’nde sendikalı oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişi 181 gündür sürerken; 27 Şubat'ta bir işçi, şirketin önünde yöneticilerin saldırısına uğradı.

2 Mart 2018 Saat: 10:46
Gaziantep'te Kargo İşçilerine yönelik saldırı kınandı
Gaziantep'te Kargo İşçilerine yönelik saldırı kınandı

Antep’te bulunan Babacanlar Kargo Şirketi’nde sendikalı oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişi 181 gündür sürerken; 27 Şubat'ta bir işçi, şirketin önünde yöneticilerin saldırısına uğradı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanlarının da katılımıyla önceki gün bir basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto etti. Babacanlar Kargo işvereninin işçilerin yasal haklarını çiğneyerek işten attığını ve hukuk tanımaz tutumuna bir yenisini eklediğini belirten Yılmaz, "Dün sabah saatlerinde direniş alanına gelen üyelerimize yönelik saldırı gerçekleştiren Babacanlar işvereni ve adamları, bir üyemizi darp etmiştir. Üyemiz darp sonucu kaldırıldığı hastanede 5 gün iş göremez raporu almıştır" diye konuştu.

Gaziantep Babacanlar Kargo’da direnişini sürdüren sendikamız üyesi işçilere yönelik işveren ve adamları tarafından yapılan saldırı ve darp yapılan basın açıklaması ile kınandı. Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendika şubelerinin de destek verdiği açıklamada “Babacanlar Kargo işverenini hukuk dışı tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz” denildi.

Gaziantep Babacanlar Kargo’da 9 işçi, geçtiğimiz ağustos ayında, sendikamıza üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. İşten çıkarılan işçiler, sendikamızın öncülüğünde işyeri önünde direniş başlatmıştı. Direnişimiz 179’uncu gününde devam ederken işveren ve adamları dün (27.02.2018) sabah saatlerinde direniş yerine gelmekte olan üyelerimize saldırmış, darp sonucu Ahmet Kaplan adlı üyemiz yaralanmış ve 5 gün iş görmez raporu almıştı.

Direniş Alanında Kitlesel Basın Açıklaması

İşçilere yönelik bu saldırı bugün (28.02.2018) direniş alanında yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Aralarında Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi ve Koop-İş Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca ile DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü’nün de bulunduğu çok sayıda sendika temsilcisi açıklamaya katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Genel Sekreterimiz Gürel Yılmaz, Babacanlar Kargo işvereninin sendika karşıtı tutumunu direniş süresince devam ettirdiğini dile getirdi. İşverenin, direnişi kırmak için kaçak işçi çalıştırdığını da belirten Genel Sekreter Yılmaz, “İşveren, işten çıkardığı sendika üyesi işçilerin yerine Suriyeli işçileri getirerek kayıt dışı bir şekilde çalıştırmıştır. Ne yazık ki gereken işlemlerin yapılması için yetkili merci ve kurumlara yaptığımız tüm başvurular sonuçsuz kalmıştır” dedi.

İşveren Kaçak İşçi Çalıştırıyor

Babacanlar Kargo işverenini hukuk dışı davranışlarına son vermeye, suç işlemekten vaz geçmeye çağıran Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “İşçiler, güvencesiz, düşük ücretler ve ağır çalışma koşulları sebebiyle sendikaya üye olmuşlardır. Sendika hakkı anayasal bir haktır. Babacanlar Kargo işvereni, anayasal haklara saygı göstermek zorundadır. Sendikamız, üyelerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edecek ve direnişimiz mutlaka başarı ile sonuçlanacaktır. İşvereni bu hukuksuz uygulamalardan vazgeçmeye bir an önce sendikamızla masaya oturmaya çağırıyoruz.”

İşçilerin hukuksuz bir şekilde işten atılması ve kaçak-kayıt dışı çalıştırma ile ilgili yetkilileri gereken işlemleri yapmaya çağıran Yılmaz, “Bakanlık derhal müfettiş görevlendirip kaçak işçiliği yerinde tespit etmeli gereken cezai müeyyideyi de uygulamalıdır” dedi.

Genel Sekreter Yılmaz, sendikal hak ve özgürlüklere yapılmış bu saldırı karşısında tüm sendika ve emek örgütlerini sendikamızla dayanışmaya ve Babacanlar Kargo işçilerinin mücadelesine destek vermeye çağırdı.

Güdücü: Yanınızdayız

DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü de bir konuşma yaparak Babacanlar Kargo işçilerine yapılan saldırıyı kınadı. Bu mücadelede sendikamızın ve Babacanlar kargo işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Güdücü, kaçak işçi çalıştırma konusunda yetkili mercileri gereken işlemleri yapması için göreve çağırırken; işvereni, sendikamız ile masaya oturarak sorunları çözmeye çağırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız