Güncel

Gebze HDP İlçe Örgütü 3.Olağan Kongresi yapıldı

Gebze İlçe Örgütü’nün 3.Olağan Kongresi Bostan Düğün Salonu’nda 300’ye yakın üye, davetli ve demokratik kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

6 Ekim 2019 Saat: 22:53
Gebze HDP İlçe Örgütü 3.Olağan Kongresi yapıldı
Gebze HDP İlçe Örgütü 3.Olağan Kongresi yapıldı

KOCAELİ/GEBZE

Divan başkanlığına PM üyesi Bülent Uyguner seçildi. Toplantıya İstanbul HDP milletvekili Erol Katırcıoğlu, CHP Gebze İlçe Örgütü,EMEP, ESP, TUHAT-DER, DAD, YAKAY-DER, Eğitim-Sen, Barış Anneleri temsilcileri katıldı.
Parti Meclisi üyesi Bülent Uyguner konuşmasında “şimdi HDP’de kenetlenme zamanı. Sokakta, mahalle de güçlü ve örgütlü olma zamanı. Eğer bu yoksa diğer bütün kazanımlarımızın geleceği olamaz. HDP projesi emin adımlarla ilerliyor. Hatalarımızdan ders çıkartarak , binbir emek ve çabayla ilmik ilmik örerek HDP’yi inşa ediyoruz. Ağır bedeller ödedik ama bir o kadar da kazanımlarımızı bu toprakların en dibine kök saldık. Kürtleri dar bir alana sıkıştırarak, kendi sorunlarıyla baş başa bırakarak, demokrasi güçlerini bölerek barış mücadelesini boğmak isteyen egemen güçlerin çabaları boşa çıktı. HDP, Türkiye’dir, HDP bu coğrafyada yaşayan tüm ezilenlerin, ötekileştirenlerin, mağdurların, emekçinin, ekolojistlerin, barışseverlerin partisidir. Yitip gitmekte olan iktidar güçleridir, gelişip güçlenen ve kazanan biz olacağız” dedi. Daha sonra söz alan HDP İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu “Türkiye’nin ciddi bir ekonomik kriz altında olduğunu, uygulanan neoliberal politikaların Türkiye’yi bu hale soktuğunu söyledi. Ben Karadenizliyim, Bana ne işin var HDP’de diyorlar. HDP, Türkiye partisidir, Türkiye’nin bükün renklerini, halklarını birleştiren çoğulcu bir partidir. Onun için buradayım ve hep burada olacağım” dedi.

Arkasından konuşan İl Başkanı Şahabettin Işık, parti içindeki milliyetçi, dar bakış açılarına, sağ ve sığ yaklaşımlara asla izin vermeyeceklerini, parti disiplinini koruyacaklarını, parti meselelerinin ancak parti zemininde konuşulacağı, buna uygun davranmayıp, bölgecilik, kayırmacılık, grupçuluk ve kendi egosununu tatmin etmek isteyenlere parti zemininde mücadele edeceklerini ama parti zemini dışında asla muhatap kabul etmeyeceklerini” söyledi. Bir önceki dönem Eş Başkanı Damla Bağcı’da konuşmasında 3. Olağan Kongre’de görevi devredeceğini, bunun bir nöbet değişimi olduğunu belirterek, bir başarı varsa bu tüm yönetim kurulu ve üyelerimizin başarısıdır, bir başarısızlık varsa da o da benim başarısızlığımdır” diyerek “yeni yönetiminin sürekli yanlarında olacaklarını” söyledi.

Barış anneleri adına söz alan Sultan Ana, Açlık grevleri zamanında yaprak kımıldamıyordu, biz bu sessizliği Gebze’de bozarak analar olarak oğullarımız ölmesin, tecrit kalksın dedik. Bu çığlığımız dalga dalga dünyaya yayıldı. O gün bizi coplayanlar, bugün utanmadan kapıda güvenlik almışlar. Herhalde bize bakıp imreniyorladır….” dedi. Daha sonra seçimler maddesine geçilerek yeni yönetim listesi için oy kullanıldı. Oy kullanımı sırasında halaylarla eşlik edildi.

Bu dönem Eş Başkan olan Damla Bağcı 2. dönemi doldurduğu için nöbeti devretti, yerine Meryem Uslu görevi devraldı.

Kongrede Ebubekir Çoban,Nigar Doğan, Maşallah Erdoğan, Dilara Özgönen, Şaziye Zorba, Menderes Yıldız, Fadıl Tabak, Leyla Ertürk, İnan Gönül, Fatma Polat, Oktay Eroğlu, Yunus Kopal ise yönetim kurulu asil üyeliklerine, Yeter Sürmeli, Ömer Yıldız, Dilan Duman, Özkan Yiğit, Garibe Uçar, Biret Aydemir yedek üyeliklere seçildiler.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, Bülent Uyguner dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, Bülent Uyguner dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, Bülent Uyguner dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Bülent Uyguner dahil, ayakta duran insanlar, ayakkabılar ve takım elbise

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız