Güncel

Gebze Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi Ayşegül'ün yaşaması içindi

Gebze Kadın Platformu, 17 yaşındaki Ayşegül'ün Abdullah isimli erkek tarafından cinsel saldırıya uğramasına tepki gösterdi,

17 Temmuz 2021 Saat: 08:22
Gebze Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi Ayşegülün yaşaması içindi
Gebze Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi Ayşegül'ün yaşaması içindi

Gebze Kadın Platformu, 17 yaşındaki Ayşegül'ün Abdullah isimli erkek tarafından cinsel saldırıya uğramasına tepki gösterdi, "İstanbul Sözleşmesi Ayşegüllerin özgür ve güvende bir ülkede yaşaması için kadınların sokaklarda verdiği mücadeleyle kazanılmıştı. Ayşegül'e bu acıları yaşatan kişi için yasaların etkin uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Gebze Kadın Platformu, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Pelitli köyünde 12 Temmuz günü 17 yaşındaki Ayşegül'ün, Abdullah isimli erkek tarafından cinsel saldırı ve şiddete uğramasını protesto etti. Gebze Kent Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "Kız kardeşimizin yanındayız, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankart açtı.

'BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'
Eylemde kadınlar adına ortak açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Gebze Şubesi Kadın Sekreteri Meryem Meriç, 17 yaşındaki Ayşegül'e cinsel saldırıda bulunan erkeğin defalarca başına taşla vurarak ağır yaralanmasına neden olduğunu anlattı. Ayşegül'ün yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Meriç, "Bugün burada Ayşegül için sesimizi yükseltiyorsak, kadınlar bir kişi daha eksilmeye daha tahammülümüz yok diye haykırıyorsa şiddetsiz, sömürüsüz, tacizsiz, tecavüzsüz bir yaşamı inşa edecek güce sahip olmamızdandır. Bu güce inan ve bir an önce yüreği seninle olan kız kardeşlerinin arasına dön Ayşegül" diye seslendi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AYŞEGÜL'ÜN YAŞAMASI İÇİNDİ'
Kadına yönelik şiddetin sistematik olarak devam ettiğine işaret eden Meriç, faillerin cezasız bırakıldığını ve "iyi hal" indirimleri uygulandığına dikkat çekti. "Yasalar şiddet veya şiddet tehdidi altında yaşayan kadınların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamıyorsa ne işe yarıyorlar" diye soran Meriç, kadınların eşit, özgür ve katledilmediği bir yaşam istediklerini ve mücadeleleriyle bu yaşamı kazanacaklarını vurguladı.

Meryem, "İstanbul Sözleşmesi Ayşegüllerin özgür ve güvende bir ülkede yaşaması için kadınların sokaklarda verdiği mücadele ile kazanılmış bir sözleşme idi. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa devlete kadına yönelik her türlü şiddeti, tacizi, tecavüzü engellemesi yükümlülüğü veriyor. Ayşegül'e bu acıları yaşatan kişi kaç yılla yargılanacak" diye tepki gösterdi.

'TAKİPÇİSİYİZ'
Ayşegül'ün sesi olacaklarını ve onun için mücadele edeceklerini ifade eden Meriç, "Bu durumun sonuna kadar takipçisiyiz. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Eşit, özgür yaşamı yeniden inşa edeceğiz" mesajını verdi.

POLİS ŞİDDETİNİ TEŞHİR ETTİ
Gebze Kadın Platformu'nun yaptığı eylem alanına gelen bir kadın polis tarafından şiddete uğradığını açıkladı. Kadınların haklı bir mücadele verdiğini söyleyen ismini açıklamayan kadın, "Yaşadığım tacize ilişkin kimsenin bir şey yapmayacağını bildiğim için burada kadınların eyleminde sesimi duyurmak istedim" dedi.

Eylem, "Sözleşmeyi değil istismarı engelle", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganlarıyla sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız