Güncel

Gebze Sendikalar Birliği’nden eylem

Gebze Sendikalar Birliği “Vergide adalet”, metal sektöründeki TİS’e ve kıdem tazminatının gasp edilme çabasına karşı taleplerini dile getirdiği basın açıklaması gerçekleştirdi.

4 Ekim 2023 Saat: 21:15
Gebze Sendikalar Birliği’nden eylem
Gebze Sendikalar Birliği’nden eylem

SULTAN GÜNER


Gebze Sendikalar Birliği, Gebze Kent Meydanı’nda “Vergide adalet”, “Kıdem tazminatının gaspına geçit vermeme” talepleriyle birlikte, metal sektöründeki toplu sözleşme sürecindeki gelişmeleri gündemine alarak kitlesel basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ayrıca bölgede yer alan Corning greviyle dayanışma yükseltildi. Lastik-İş üyesi Corning işçileri kitlesel bir şekilde açıklamaya katıldı.

Tek Gıda-İş, Birleşik Metal-İş, Petrol-İş, TÜMTİS, Nakliyat-İş, Eğitim Sen, EMEP, UİDDER, SOL parti, DİP, Lastik-İş üyesi Corning işçileri, Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), Gebze İşçilerin Birliği Derneği, Metal İşçileri Birliği’nin katıldığı açıklamada ilk olarak Lastik-İş üyesi Corning temsilcisi söz alarak grev sürecini aktardı. 84 gündür sürdürdükleri greve destek olan ve onları yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Konuşmasında sınıf dayanışmasını önemine vurgu yaptı.

Sonrasında Gebze Sendikalar Birliği adına Eyüp Akdemir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamasında Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da kıdem tazminatının bir kez daha hedef haline gelmesinin kabul edilemez olduğunu, kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız