Güncel

Gebze Sendikalar Birliği’nden Msc/Netlog direnişine destek

Gebze Sendikalar Birliği iki ayı aşkın süredir direnişte olan MSC/Netlog çalışanlarını yerinde ziyaret ederek destek verdi

8 Kasım 2016 Saat: 16:26
Gebze Sendikalar Birliği’nden Msc/Netlog direnişine destek
Gebze Sendikalar Birliği’nden Msc/Netlog direnişine destek

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, Gebze İlçe Sekreteri İsmail Sungur ile CHP Emek Komisyonu’ndan İsmet Güven’in de yer aldığı ziyaret heyeti GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, Çelik-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, Eğitim-İş Şube Başkanı Bülent Metin, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ve sendikaların yöneticilerinden oluştu.

ERDAL-KOPAL-(1)

  

KOPAL: VARLIĞINI SÜRDÜREN TEK SENDİKAL BİRLİK

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve direnişçi işçiler tarafından karşılanan heyet direnişe dair detaylı bilgi edindi. MSC/Netlog’da DİSK Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlenmesinin ardından çok sayıda TIR şoförlüğü yapan emekçinin işine son verilmiş, Gebze ile birlikte MSC/Netlog’un faaliyet gösterdiği Türkiye’deki dört ayrı yerde direniş başlatılmıştı. Başkan Erdal Kopal heyete desteklerinden ötürü teşekkür ederek, “Gebze Sendikalar Birliği günümüzde ülke genelinde varlığını sürdüren tek sendikal birlikteliktir. Farklı işçi ve memur konfederasyonlarından sendikaların Gebze Şube başkanlarından oluşmaktadır. Bizimde içinde yer aldığımız bu birlikteliği sağlayanlara, bugüne kadar sürdürenlere teşekkür ederim” dedi.

 

 SÜLEYMAN-AKYÜZ

 

AKYÜZ: SİZİ VE MÜCADELENİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ

GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz sendikal örgütlükte bu tür sıkıntıları çok çektiklerini, çekmeye devam ettiklerini ancak mücadeleden asla geri adım atmadıklarını belirtip, “Bu mücadelede çileyi çekenler, sıkıntıları yaşayanlar burada. Sizi ve mücadelenizi çok iyi anlıyoruz. Sendikal örgütlülükte ve emek hareketinde var olan sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. İşçi sınıfı da bir türlü kendisini ifade edemiyor. Hepimizin derdi aynı. Sorunlarda ortaklaşıp, ortak bir tavır sergilemek konusunda ise sıkıntılarımız var” dedi.

 “SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜ İSTEMİYORLAR”

Türkiye’de tüm çalışanlar nezdinde sendikal örgütlülük oranının yüzde 10’un altında kaldığına dikkat çekip sendikal örgütlü olmayan yüzde 90’ı aşkın emekçi kesiminin hiç mi derdi olup olmadığını sorgulayan Akyüz bu kesimde de biat kültürünün yerleştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Sermayenin dininin imanının olmadığın bir örneğinin MSC/Netlog’da sergilendiğine dikkat çeken Akyüz, “Sermaye de, sermayenin temsilcisi olan hükümetler de sendikal örgütlülüğü istemez, istemiyor” diye konuştu.

“SÜREKLİ YANINIZDA OLACAĞIZ “

Tüm bu olumsuz zemine karşın mücadelenin ve birlikteliğin şart olduğunu kaydeden Akyüz, “Gebze Sendikalar Birliği bu temel doğru zemininde yaşayan tek sendikal birlikteliktir. Bende bugüne kadar ki ve mevcut tüm yöneticilerine, üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Akyüz gerek genel gerekse OHAL dönemine özel tüm baskı ve dayatmalara karşın MSC/Netlog direnişinin sonuç alınana kadar süreceğini, GSB olarak desteklediklerini belirtip, “Bu geç kalmış bir ziyaret oldu belki ama desteğimizle sürekli yanınızda olacağız” diye konuştu.

KOPAL: OHAL ERTELEME HAKI VAR AMA KULLANMIYORLAR

Akyüz’ün ardından bir kez daha söz alan Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, MSC’nin dünyanın en büyük ikinci lojistik şirketi olduğunu hatırlatıp, “Buradaki mücadelemiz sadece işverenle değil. Beş ayrı bölgede 150 arkadaşımızla birlikte direnişteyiz. Gemlik’te ilk defa sendikalı olan arkadaşlarımız OHAL gerekçesiyle Valiliğin tüm baskı ve dayatmalarına karşın örnek bir direniş sergiliyor. Mersin’de de direnişimiz hukuksuz ve gerekçesiz bir şekilde yasaklandı. OHAL dönemi valilerinin OHAL sürecinde işçi atmayı, çıkartmayı erteleme hakkı da var ama hiç kullanmıyorlar.

“BU DİRENİŞİN TERÖRLE MÜCADELEYLE NE İLGİSİ VAR”

Biz OHAL ‘yasaları’na da teslim olmayacağız. Bu direnişin, bu hak mücadelesinin terörle, terörle mücadele ile ne ilgisi, alakası, ilişkisi var? Dünyanın en kutsal davası olan ekmek, emek mücadelesi için buradayız. Biz işverenin tavrına karşı mücadeleyi tercih ettik. Direneceğiz ve kazanacağız” dedi. Kopal, ITF ve Dünya Sendikalar Federasyonu desteğiyle mücadelelerinin uluslararası boyut kazandığını, uluslararası izlekten ötürü ağır işlese de Pire, Portekiz, İtalya ile kimi ülke ve şehirlerde mücadeleleri lehine eylemler yapıldığını kaydetti. Ziyaret konukların ve direnişteki ev sahiplerinin çay eşliğinde sohbeti ile sona erdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız