Kültür

Gebze'de işçi aileleri ve çocuklarına film gösterimi

Petrol-iş sendikası Gebze şubesinde Evrensel Gazetesi katkılarıyla, Direniş ve Grevde olan, Flormar, İzocam ve Eksen Makina işçilerinin çocuklarına film gösterimi yapıldı.

28 Ocak 2019 Saat: 01:20
Gebze'de işçi aileleri ve çocuklarına film gösterimi
Gebze'de işçi aileleri ve çocuklarına film gösterimi

Sultan ESEN
Petrol-İş Gebze Şubesinde gerçekleştirilen film gösterisinde çocuklar Küçük Prens'i izledi, patlamış mısır yedi. Film gösterimi sonrası kitap hediyelerini de alan çocuklar doyasıya eğlendi.

Film gösterimi öncesi Evrensel adına konuşan Veli Polat, çocuklara izledikleri filmi başka arkadaşlarına da anlatmalarını önerdi. İşçilerin sadece hak arama eyleminde, grevde, direnişte yanlarında olmadıklarını belirten Polat, "Çocuklarımızın da yanındayız, onları bir nebze mutlu edebilirsek ne mutlu bize. Küçük Prens'i izlerken düşünün, onu buraya gelemeyen arkadaşlarınıza da anlatın, paylaşın" dedi.

Şahin'in ardından konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, direnişte ve grevde olan işçilerin çocuklarını mutlu etmenin önemine değindi. Çocuklara seslenen Akyüz, "Anne ve babalarınız sizin geleceğiniz için, siz daha iyi şartlarda yaşayasınız diye mücadele ediyor. 258 gündür sendika hakları için direnen Flormar, 10 gündür grevlerini sürdüren İzocam ve direnerek kazanan Eksen Makine işçileri aramızda, anne ve babalarınız burada. Şimdiden iyi seyirler diliyorum. Evrensel Gazetesi'ne bu anlamlı etkinlik için kapımızı açtık, onlara da teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Patlamış mısır eşliğinde Küçük Prens'i izleyen çocuklar filmin sonunda hediyelerini de aldı. Evrensel Basım Yayın Çocuk Kitaplığı'ndan oluşan kitapları alan çocuklar, keyifli bir gün geçirdi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız