Kültür

Gelin hep birlikte neşeli hikâyeler yazalım

doğanın sadece kendisini duyabilenlere söylediği şarkıları duyabilmek merakı ile dans ettik, şarkı söyledik, şiirlere saldık kendimizi. yüzümüze düşen kar kristâllerini fark ettikçe içimizi renkten renge boyadık.

30 Kasım 2018 Saat: 09:48
Gelin hep birlikte neşeli hikâyeler yazalım
Gelin hep birlikte neşeli hikâyeler yazalım

insanın bildiklerinden emin olmayıp bilemediği yeri araştırdıkça kaçınılmaz dönüşümü. çocukluktan başlayıp büyüdüğü yıllar içinde derinleşerek süren, kendisine sonradan giydirilmiş her türlü role uyandıkça ve bunları teker teker üstünden çıkarabildikçe öz kimliği ile karşılaşmasının çağrısı denebilir bu gösteri için.

ve özellikle kadınların kendisinin içindeki saklı renkliliği fark edip çoğaltmasına, işlemesine dair bi fark ediş, ve bu fark edişe dair bi heves oluşturmak, iç kaynaklarımızı kazımak, onlarda bi yolculuk yapmak, bedenimizi fark etmek, birbirimizle ve kendimizle içerden bir yerden yeniden tanışmak ve orada buluşmak daveti.

ancak sahicilik içinde olursak; hem kendimize, hem birbirimize gerçekten yakın olmanın seslerini duyabileceğimizi duyurabilmek hevesiyle yoğruldu gösterimiz. ve bu zenginliği keşfetmeye doğru gidebildikçe doğanın şarkı söylemekte olduğunu duyumsamak hevesi ile. doğanın sadece kendisini duyabilenlere söylediği şarkıları duyabilmek merakı ile dans ettik, şarkı söyledik, şiirlere saldık kendimizi. yüzümüze düşen kar kristâllerini fark ettikçe içimizi renkten renge boyadık. ve gelin hep birlikte boyayalım dedik. hep birlikte neşeli hikâyeler yazalım.

Çakıl Taşları
(meral demir- aynur uluç-hatice yanık-mihriban çumralı)

içinde saklı*- şiir müzik performans
şişli nazım hikmet kültür merkezi
30 kasım 2018 saat 20.00

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız