Güncel

Genel- İş’te işçiler Ali Sönmez dedi

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.. Kurulda, toplu sözleşme süreçlerinde genel merkezin işçinin iradesini yok sayması eleştirildi.

11 Temmuz 2021 Saat: 13:07
Genel- İş’te işçiler Ali Sönmez dedi
Genel- İş’te işçiler Ali Sönmez dedi

İSTANBUL

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Olağanüstü Genel Kurulu’nda  3 ayrı listenin yarıştığı kongrede beyaz listede Mevcut Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun, kırmızı listede ise yine mevcut şube yönetiminden Umut Karslı, mavi listede ise başkan adayı olarak Ali Sönmez yarıştı.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde, yapılan  DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Olağanüstü Genel Kurulu’nda. 3 ayrı listenin yarıştığı kongreyi Ali Sönmez kazandı.

Mavi listenin adayı Ali Sönmez tüm şube yönetimine, kırmızı listenin adayı Umut Karslı ve Mevcut Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun’a dair eleştirelerde bulunarak işçilerin iradesi dışında hareket ettiğini ifade etti.

Mavi listenin başkan adayı Ali Sönmez, Çankaya Belediye işçilerinin vermiş olduğu mücadeleyi selamlayarak başladı. Son 2 yılı değerlendiren Sönmez, “Bu süreç içinde ne oldu, genel merkezin, şubenin tutumu neydi, işçiler hangi sorunlarla boğuşuyor, önümüzdeki süreçte nasıl bir sendikaya ihtiyaç var buraya bakmak gerekir” dedi.

“Her şey bizim dediğimiz gibi olacak’ anlayışını kabul etmiyoruz”

Toplu sözleşme süreçlerinde genel merkezin işçinin iradesini yok saydığını belirten Sönmez, “Ben tek başına aday değilim, 1600 tane işçi arkadaşım bu mücadelenin bir parçası olacak, o yüzden hepimiz adayız. Ve inanıyoruz ki bugün burada bu irade işçilerin iradesiyle çıkacak. Yönetime geldik, ‘Her şey bizim dediğimiz gibi olacak’ anlayışını kabul etmiyoruz. Bugün mücadele bir yerlere gelmişse bunun en büyük nedeni aşağıda kurulan işçi komiteleridir. Orada tek başına kişiler yoktur, orada yüzlerce işçi birlikte karar alıp birlikte tartışır. Biz diyoruz ki Maltepe Belediyesinde çalışan işçilerinin artık iradesinin tanındığı birlikte yönettiği, işyeri komitelerine dayanan bir örgütlülük kurulmalı. Kadın komisyonlarının olduğu, işyeri komitelerinin kurulduğu talepler etrafında birleşen bir sendikal anlayış olmalı. Bu anlayış için adayız, sonuç ne olursa olsun mücadelemiz sürecek” dedi.

“İşçiye, temsilciye danışmadan adım atmak yok”

Sönmez’in ardından söz alan kırmızı listenin Başkan Adayı Umut Karsl ise yaptığı konuşmada , “Kendin karar alıp kendin uygula yöntemini  kabul etmediğimiz için aday olduk. Bundan sonra seçilen şube başkanı her kim olursa olsun işçiye, yönetime, temsilciye danışmadan, aldığı karar doğru değildir kabul etmeyeceğiz. Grevde, şantiyede, fen işlerinde ne söylediysek yukarı gittiğimizde de aynı şeyleri söyledik ne bir eksik ne bir fazla. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Birlikte yolumuza devam edeceğiz“

Mevcut Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun konuşmasına kaybettikleri mücadele arkadaşları ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 2 maden işçisini anarak başladı.Geçmiş çalışmalarından örnekler  vererek açıklamalarını sürdüren  Dolgun, “Ne yaptıysak arkadaşlarımızla birlikte yaptık, bundan sonra hep birlikte yolumuza mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra  yapılan seçim sonucuna göre, Seçimde mavi liste 51, kırmızı liste 33, beyaz liste ise 28 oy aldı. Buna göre Ali Sönmez’in başkanlığında yeni bir şube yönetimi kurulmuş oldu. 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız