Güncel

“Geri döneceğiz, biz kazanacağız”

Dersim'de DİSK ve KESK KHK açıklaması gerçekleştirerek “Oyalamalar cezalandırılmaya dönüştürüldü” dedi.

14 Kasım 2020 Saat: 08:58
“Geri döneceğiz, biz kazanacağız”
“Geri döneceğiz, biz kazanacağız”

Dersim’de sendikalar yaptıkları açıklama ile ihraç edilen kamu emekçilerinin durumuna dikkat çekti. KESK ve DİSK ortak yaptıkları açıklama da “Geri döneceğiz biz kazanacağız” pankartı açıldı. Açıklamayı KESK Dersim Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel-Sen Dersim Şube Başkanı Mazlum Doğan okudu.

Doğan, oyalamaların cezalandırmaya dönüştüğünü, bu nedenle insanların yaşamlarını yitirdiğini, ağır hastalıklara yakalandığını ve tedavi olanağı dahi bulamadıklarını vurguladı.

Açıklamada ihraç edilenler üzerinden yaşanan hak gaspları belirtilerek şunlar ifade edildi:  

"İhraç edilenlerin pasaportlarına el konularak seyahat hakları, eğitim görme hakları, çalışma ruhsatlarının ve diplomalarının kısıtlanması gibi baskılarla, medeni kanundaki temel hakları gasbedilmiştir. Seçilen belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin mazbatalarının verilmemesi vb. uygulamalar ile seçme seçilme hakları ellerinden alınmıştır. Karara bağlanmayı bekleyen dosyaların çoğunluğunun, haklarında istihbarat raporları, mahkeme kararları, savcılık soruşturmaları vb. herhangi en ufak bir isnat bulunmayanlardan ve barış akademisyenlerinden oluştuğu bilinmektedir."

Doğan, KHKlıların mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu görevlileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek "Biz kazanacağız, geri döneceğiz" dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız