Güncel

Gezen: 8 Mart'ta alanlarda olacağız

OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz ihraçlara karşı İzmir'de devam eden eylemler 162. haftasında.

4 Mart 2021 Saat: 07:50
Gezen: 8 Martta alanlarda olacağız
Gezen: 8 Mart'ta alanlarda olacağız

Eylemde konuşan KESK Genel Başkanı Gezen, iktidarın eşit ve bağımsız kadın görmek istemediğinin altını çizdi ve 8 Mart'ta alanlarda olacaklarını vurguladı. 

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz işten çıkarmalara karşı başlattığı eylem 162. haftasında. Bu haftaki eyleme KESK Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı. 

Karşıya çarşıda, "Oturma eylemimiz 162. haftasında" ve "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü, işimizi istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. Söz alan SGK'dan ihraç edilen BES üyesi Mualla Arıç, "Bizi ihraç ettiklerinde muhaliflere bir mesaj vermek istediler. Bizi sopa olarak kullanmak istediler. Bu mesaj 'ses çıkarma' diyordu. Ne yapıyorduk peki biz? Kadın mücadelesi, emek mücadelesi yürütüyorduk. 'Söyleyecek sözümüz var' dediğimiz için ihraç edildik. Ama sözümüzü daha açık söylüyoruz: mutlaka geri döneceğiz" dedi. 

GEZEN: 8 MART'TA ALANDA OLACAĞIZ
KESK Genel Başkanı Aysun Gezen ise, şu ifadeleri kullandı: "KESK her zaman darbelere karşı oldu. Ve bir darbe girişimi yaptığı iddia edilen cemaat gibi cemaatlere karşı da mücadele ettik. Peki biz bu torbaya nasıl dahil ettik. Biz emek mücadelesi verdik. Eşit, parasız, laik ve anadilde eğitimi savunduk. Barış istedik, bunu söyledik ve hiç vazgeçmedik. Ben de barış istediğim için imza verdiğimden ihraç edildik. Şimdi de Boğaziçi direnişinin parçası olduğumuz ve kayyumlara karşı olduğumuzdan bu torbaya konduk. İstedikleri sömürü düzenini kurmak ve bunun için bizi yollarından çekmek istiyorlar. 8 Mart gelirken kadın mücadelesi verdiğimiz için de hedef olduğumuzu söylemek gerek. Çünkü onlar özgür, eşit bağımsız kadın görmek istemiyorlar. İşte bu yüzden hedef seçildik. Bizlerin verdiği mücadele aynı zamanda hak mücadelesidir. Bir kere daha hatırlatalım her yerde 8 Mart'ta alanda olacağız. Korkmuyoruz, susmuyoruz, biz de aşağı bakmıyoruz."

'İŞİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ'
162. haftanın basın metnini ise KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, "Haksız olduğunuz için saldırgan olmak zorunda olduğunuzu düşünüyorsunuz. Gelin bir an önce bu tutumunuzdan vazgeçin. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nu aldığı tüm ret kararlarıyla birlikte lağvedin. KHK'ler ile ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızı derhal işlerine iade edin. Toplumsal barışın da huzurun da şartını yerine getirin. Daha fazla insan hakları ihlallerine neden olmayın. Aksi halde haklı mücadelemiz en son arkadaşımız işine iade edilene kadar devam edecektir. Tüm yok etmelere karşı insanlık onuru kazanacak, biz kazanacağız, işimize geri döneceğiz" dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız