Güncel

Gezi davasında karar duruşması: 3 isim için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor!

Gezi davasında sona gelindi. Savcının Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet; 6 sanık için de 20 yıla varan hapis cezaları istemesinin ardından bugün karar duruşması görülüyor.

18 Şubat 2020 Saat: 08:30
Gezi davasında karar duruşması: 3 isim için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor!
Gezi davasında karar duruşması: 3 isim için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor!

Üç kişi için ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri için de 20 yıla kadar hapis istenen Gezi davasının altıncı duruşması bugün Silivri Kapalı Hapishanesi kampüsü içerisinde bulunan mahkeme salonunda görülecek. Sanıkların, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla yargılandığı davanın bu duruşmasının, karar duruşması olması bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bugün görülecek duruşma öncesi esasa ilişkin mütalaasını dava dosyasına sunarak, davanın tek tutuklusu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ile Yiğit Aksakoğlu ve Yüksek Mimar Mücella Yapıcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Kalan 6 sanık için ise 20 yıla varan hapis cezaları isteniyor.

Önceki duruşmada, Ali İsmail Korkmaz’ı tekmeleyerek öldüren, bu eylemi sebebiyle hakkında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olan ve tekmeleme sırasında ayağını inciten Mevlüt Saldoğan isimli eski polis memurunun mağdur olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmasına karar vermişti.

Öte yandan Mahkeme, 24 Aralık 2019’da görülen duruşmadan sonra, savunma avukatlarının katılımına izin vermeden dosyada tanık sıfatıyla Murat Papuç’u dinledi. Dahası kimlik tespiti yapılan Murat Papuç’un soy isminin “Papuç” değil “Eren” olduğunun savunma avukatları tarafından ortaya konulması üzerine mahkemenin hayali bir tanığı dinlediği ortaya çıkmış oldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız