Güncel

Gezi direnişinde ölümsüzleşenler Esenyurt'ta anıldı

Gezi direnişinin 7. yılı dolayısıyla Esenyurt'ta yapılan eylemde yapılan konuşmada, "Gezi'de direnenleri de unutmadık, yasaklarla, baskılarla, tutuklamalarla bizi sindirmeye çalışanları da unutmadık" denildi.

2 Haziran 2020 Saat: 08:56
Gezi direnişinde ölümsüzleşenler Esenyurtta anıldı
Gezi direnişinde ölümsüzleşenler Esenyurt'ta anıldı

ESP, Halkevleri, BDSP, Emektar DAKTİLO, SODAP, Damal Dernekler Federasyonu, Gezi direnişinin 7. yılı dolayısıyla Esenyurt Depo Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı.

Üzerinde Gezi direnişinde ölümsüzleşenlerin fotoğraflarının olduğu "Salgının ve krizin faturasını ödememek için Gezi ruhuyla mücadeleyi büyütelim" şiarlı pankartın açıldığı eylemde "Direne direne kazanacağız", "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Her Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

Gezi direnişinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından yapılan basın açıklamasında "Gezi'de direnenleri de unutmadık, yasaklarla, baskılarla, tutuklamalarla bizi sindirmeye çalışanları da unutmadık" denildi. açıklamada, "Gezi'nin 7. yılına geldiğimiz şu günlerde ise tüm dünyayı saran Covid-19 pandemisi ile karşı karşıyayız. Pandemi günlerinde AKP iktidarının altı boş 'evde kal' çağrılarına rağmen bizler eve ekmek götürmek zorunda olan işçileriz, evde kalamayan milyonlarız, güvencesiz çalışan taşeron sağlık işçisiyiz, kargo işçisi, temizlik işçisi, market işçisi, depo işçisiyiz ve biliyoruz ki bize açlığı, yoksulluğu, sefaleti dayatan bu sisteme karşı özgürlüğümüzü kazanmanın tek yolu örgütlü mücadelemizdir" diye belirtti.

Açıklamada, "Sizin 'yeni normal' dediğiniz; milyonlarca işçi ve emekçiyi salgın koşullarında çalışmak zorunda bırakmanız, tacizcileri, tecavüzcüleri, uyuşturucu mafyalarını serbest bırakmanız, halkın iradesiyle seçilen belediyelere kayyumlar atamanızdır. Sizin normaliniz budur! Sizin normaliniz milyonların cehennemidir" diye kaydetti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız