Güncel

Gezi Parkı anmasına katılan 6 kişiye hapis cezası

Gezi Parkı protestolarının birinci yıl dönümünde Taksim Meydanı'nda yapılan eyleme katılanlara hapis cezası verildi.

7 Aralık 2018 Saat: 12:35
Gezi Parkı anmasına katılan 6 kişiye hapis cezası
Gezi Parkı anmasına katılan 6 kişiye hapis cezası

Karara göre, Gezi Parkı protestolarının birinci yıl dönümünde Taksim Meydanı’nda yapılan eyleme katılan 6 kişiye 10 aydan 5 yıl 8 aya kadar hapis cezaları verildi.

ararını açıklayan mahkeme, Erkan Özcan Özen ve Seyithan Aytekin’e “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan 10’ar ay hapis cezası verdi.

Fatma Özdoğan’ı 2 yıl 6 ay hapse çarptıran mahkeme, sanık Ali Tan Kutluay’ın “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”ten toplam 2 yıl 4 ay 22 gün, Kemal Ural’ın ise “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlarından 4 yıl 22 gün hapsine hükmetti.

Tolga Tezmen’e de “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Kasten yaralama” ve “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet” suçlamalarından toplam 5 yıl 8 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme “herhangi bir pişmanlık göstermedikleri” gerekçesiyle cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti. Adli emanette bulunan baret, gaz maskesi ve muhtelif malzemelerin delil olarak saklanmasına da karar verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız