Güncel

Giysiler, Kültürler ve Kadınlar...

"Giysiler, Kültürler ve Kadınlar", Faruk Akbaş ile Ahu Erdoğan Akbaş'ın fotoğraflarından ve bu fotoğrafları derinlemesine kavramamızı sağlayan Nimet Demir'in yazılarından oluşan güzel bir kitap.

29 Ocak 2020 Saat: 00:25
Giysiler, Kültürler ve Kadınlar...
Giysiler, Kültürler ve Kadınlar...

SUALP ÇEKMECİ

Anadolu'nun çok renkli ve çok kültürlü coğrafyasını önümüze seren "Giysiler, Kültürler ve Kadınlar", Faruk Akbaş ile Ahu Erdoğan Akbaş'ın fotoğraflarından ve bu fotoğrafları derinlemesine kavramamızı sağlayan Nimet Demir'in yazılarından oluşan güzel bir kitap.

Say Yayınları'ndan çıkan 192 sayfalık, tamamı renkli fotoğraflardan oluşan "Giysiler, Kültürler ve Kadınlar", her şeyden önce, onlarca yıla yayılan büyük bir emeğin ürünü. Fotoğraf sanatıyla az çok ilgilenenler bu kitabı şöyle bir karıştırdıklarında, özenle çekilmiş fotoğrafların her birinin bir sergide yer alacak kadar güzel ve etkileyici olduğunu hemen fark edeceklerdir.

"Giysiler, Kültürler ve Kadınlar" sadece, bir fotoğraf albümü şeklinde dizayn edilmiş olsaydı bile çok değerli olurdu ama, gerçekte bundan daha fazlasıyla karşı karşıyayız. Nimet Demir'in, her bir cümlesi ciddi bir araştırmanın ürünü olan yazıları sayesinde kitap, tarihsel öneme sahip bir belgesel niteliği de kazanıyor. Nimet Demir, kadınların giysileri ve gündelik yaşantısı üzerinden, fotoğrafın çekildiği coğrafyanın özelliklerini, kültürünü bizlere sade, içten ve samimi bir dille aktarıyor.

Şavşat'tan Kaçkarlar'a, Kızıldere'den Taşkale'ye, Kaz Dağları'ndan Midyad'a kadar her bir fotoğrafın geri planında Anadolu'nun kadim coğrafyasının, geleneklerinin, göreneklerinin öyküsü var. Kuşaktan kuşağa aktarılarak gelen çok renkli, çok dilli, çok sembollü kültürümüzün izlerini görebilmemizi sağlayan "Giysiler, Kültürler ve Kadınlar", yüksek lisans veya doktora tezi olabilecek kadar kapsamlı bir çalışmayı, fotoğraflar ve kısa metinler üzerinden, renkli ve sıcak bir atmosferde bizlere yansıtıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız