Güncel

Gökhan Güneş İstanbul’un ortasında güpegündüz kaçırıldı

İkitelli’deki evinden Başakşehir’deki işine gitmek üzere evden çıkan, otobüsten iner inmez de kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan Gökhan Güneş için insan hakları kurumları da harekete geçti.

24 Ocak 2021 Saat: 10:58
Gökhan Güneş İstanbul’un ortasında güpegündüz kaçırıldı
Gökhan Güneş İstanbul’un ortasında güpegündüz kaçırıldı

İstanbul İkitelli’den çalıştığı Başakşehir’deki şantiyeye gitmek üzere 20 Ocak 2021 tarihinde 12.20 sularında 79 FY hattına binen Gökhan Güneş, Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında otobüsten indiğinde etrafını saran 4-5 kişi tarafından kaçırıldı. Güneş’in ailesinin kendi imkânlarıyla bulduğu kaçırılma anına ait görüntülerde etrafını saran birkaç kişinin zorla kaçırdıkları görülüyor.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan (EHB) Avukat Gülhan Kaya, "Daha önce çok defa polis tarafından tehdit edilen müvekkilimiz Gökhan Güneş, dün öğle saatlerinde işyerine gittiği sırada 4-5 kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı" dedi. Kaya, müvekkili Güneş'in kaçırılmasına ilişkin şu bilgileri verdi:

"En son 79 FY numaralı İETT hattına binmiş (Yenibosna-Fenertepe hattı). Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında inmiş ve burada kaçırılmış. Kamera görüntüleri izlendi. Gökhan’ı kaçıranlar ve kaçırdıkları araç bilgileri tespit edilebilir durumda. Suç duyurusunda bulunduk, savcılığı bir an önce müvekkilimizin bulunması ve kaçıranların tespit edilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz."

Ailesi, Gökhan Güneş’in daha önce de kaçırma girişimlerine maruz kaldığını kaydetti. Mahallesinde dolaşırken siyah bir transporter araç tarafından takip edilen Güneş’in, kaçarak kurtulduğunu anlattı ailesi. Sivil giyimli kişilerin “Gel biraz konuşalım” dediğini de aktaran aile, Gökhan Güneş’in polis tarafından kaçırıldığını düşünüyor. Kaçırma olayından sonra polise ve savcılığa başvurmalarına rağmen herhangi bir adım atılmamasını da aile, yine olayın devlet güçlerince gerçekleştirildiği iddiasına dayanak yapıyor.

20 Ocak’tan beri kendisinden haber alınamayan Gökhan Güneş’in ablası Gülhayat Toraman, Aile olarak kendi imkanlarıyla kaçırılma görüntülerine ulaştıklarını vurgulayarak, “Kamera görüntüsünü aldığımız kişiye soruşturma açıldığını öğrendik. Kardeşimi bulmak için bize yardımcı olan kişiye soruşturma açmak yerine kardeşimi bulsunlar. Kardeşimi bize vermek zorundalar. Bu nedenle polislerden şüpheleniyoruz. Emniyet olayı değil görüntüyü aldığımız kişiyi soruşturuyor. Verdiğimiz görüntü CD’yi izlemek yerine görüntüyü verene soruşturma açıyorlar. Gökhan Güneş sizin elinizde, kardeşimi bırakmak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Nurhayat Güneş ise kardeşinin daha önce de kaçırılmak istendiğini belirterek, “Devlet tarafından kaçırılmış olma ihtimalinden şüpheleniyoruz. Daha önce de aynısını yaptılar. 2 sene önce de gözaltına alındı ve bize 1 gün geçtikten sonra haber verdiler. Zaten sürekli tacizler vardı, takip ediliyordu. Daha önce de kaçırılmak istendi. İkitelli’de oturduğumuz mahallede tek başına yürürken bir transporter yaklaşıyor, kaçırmaya çalışıyor ama Gökhan ellerinden kaçıyor. Birkaç defa da yanına gidip ‘gel sohbet edelim, konuşalım’ diye zorlamışlar. Gökhan kabul etmemiş” şeklinde konuştu.

Gökhan Güneş’in ailesi, evlatların can güvenliği ve emniyetinin Devletininf sorumluluğunda olduğunu, bu şahısların bir an önce bulunarak bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesini, kaçırılma iddialarına ilişkin acil ve etkin bir soruşturmanın yürütülmesini istiyor.

İnsan Hakları Derneği ve insan hakları kuruluşları Gökhan Güneş'in bulunması için etkin arama ve soruşturma yapılması için devlet kurumlarına çağrıda bulunurken, sosyal medyada da Gökhan Güneş'in bulunması için kampanya başlatıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız