Güncel

"Gölbaşı’nda ölü olarak bulunan Abdülmecit Baskın'ı kim öldürdü?"

Cumartesi Anneleri, Ekim 1993'te Ankara Kızılay'da gözaltına alınan ve .4 Ekim 1993 tarihinde üç kurşunla öldürülmüş cansız bedeni bir çiftçi tarafından Gölbaşı’nda bulunan Abdülmecit Baskın için buluşacak.

18 Eylül 2019 Saat: 23:59
"Gölbaşı’nda ölü olarak bulunan Abdülmecit Baskın'ı kim öldürdü?"
"Gölbaşı’nda ölü olarak bulunan Abdülmecit Baskın'ı kim öldürdü?"

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon taraından yapılan açıklamada şöyle denildi:

41 yaşında 3 çocuk babası olan Abdülmecit Baskın, Ankara Altındağ Nüfus Müdürüydü.2 Ekim 1993 tarihinde Ankara Kızılay'da gözaltına alındı.4 Ekim 1993 tarihinde üç kurşunla öldürülmüş cansız bedeni bir çiftçi tarafından Gölbaşı’nda bulundu.
Tüm başvurulara rağmen sonuçsuz kalan soruşturma, ancak zaman aşımına 10 gün kala davaya dönüştürüldü. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada Mecit Baskın’ın gözaltına alınması ve öldürülmesi ile ilgili detaylar savcılık iddianamesine ve mahkeme tutanaklarına geçti.
İçinde Abdülmecit Baskın’ın da bulunduğu 1993-96 yılları arasında gözaltında kaybedilen veya infaz edilen 19 kişiye ilişkin yürütülen Ankara JİTEM Davası’nın 22. duruşması 20 Eylül 2019 tarihinde görülecek.
756. haftamızı bu duruşmanın ertesinde gerçekleştireceğiz ve şikayetçi konumunda olan aileler ile birlikte “ Bu dava da inkarın, cezasızlığın bir parçası olmasın; adaletin tecelli etmesi ve geçmişle hesaplaşma imkanı sunması talebimizi karşılasın!” diyeceğiz. Sizi de hakikat adına, adalet adına sesimize ses katmaya çağırıyoruz.

Tarih: 21 Eylül 2019 (Cumartesi)
Saat: 12.00
Yer: Galatasaray Meydanı

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız