Güncel

Gönüllü sağlıkçılar yaralılar için Cizre yolunda

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Cizre'de bir bodrumda mahsur kalan yaralıların alınması için devreye girdi.

31 Ocak 2016 Saat: 03:09
Gönüllü sağlıkçılar yaralılar için Cizre yolunda
Gönüllü sağlıkçılar yaralılar için Cizre yolunda

Yaralıların çıkartılması için insani koridor açma ve müdahalede uzman TTB ve SES üyesi 9 hekim, 4 hemşire ve 1 ambulans şoförünün bulunduğu gönüllü 14 sağlıkçı, bakanlıklara Cizre'ye giderek yaralıları kurtarmak istediklerini belirterek, Mardin'e geldi.14 gönüllü sağlıkçının bu talebine de henüz yetkililer tarafından bir yanıt verilmediğı ifade ediliyor.

Mardin'in Midyat ilçesinde Cizre'ye gitmek için bekleyen sağlıkçılar ise, yanıt beklediklerini fakat yanıt gelmemesi durumunda da kendi imkanları ile Cizre'ye girip yaralıları kurtarmaya çalışacaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını açıkladı.

14 gönüllü sağlıkçının isimleri ise şöyle: "İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. İncilay Erdoğan, Türk Tabipler Birliği üyesi uzman Dr. Halis Yerlikaya, Ankara Tabip Odası üyesi Dr. Naci Karahancı, İstanbul Tabip Odası'ndan Çağla Demir, SES Batman Şube Başkanı anestezi teknikeri Mustafa Yurtsever, İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Sadık Çayan, Batman Tabip Odası'ndan Operatör Dr. Faruk Erin, Şerif Taştan ambulans şoförü, SES Diyarbakır Şubesi'nden hemşire Selma Atay, hemşire Yekta Yıldız, Dr. Ercan Dönmez, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Dr. Serhat Yasan, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Op. Dr. Vahhac Alp ve hemşire Bahar Sönecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız