Güncel

Gözaltı ve tutuklamalara tepki: Baskılara son verilsin

Antep’te 17 kişinin tutuklanması ve Hacettepe Üniversitesi’nde yaşanan gözaltılar Ankara'da protesto edildi.

31 Mayıs 2016 Saat: 08:41
Gözaltı ve tutuklamalara tepki: Baskılara son verilsin
Gözaltı ve tutuklamalara tepki: Baskılara son verilsin

Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB, Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen emekçiler Antep’te 17 kişinin tutuklanması ve Hacettepe Üniversitesi’nde yaşanan gözaltılara tepki gösterdi.

KESK Ankara Şubeleri Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde baskı ve hukuksuzluk giderek artmış, iktidarı eleştiren herkes bu hukuksuzluğun hedefi haline gelmeye başlamıştır. Öyle günlerden geçiyoruz ki kimse konuşmasın, kimse itiraz etmesin, kimse ses çıkartmasın isteniyor” dedi.

KESK'in geçtiğimiz hafta Trabzon, Antalya ve Van’da gerçekleştirmeyi planladığı mitinglerinin güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını hatırlatan Yılmaz, oysa aynı hafta sonu Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın büyük güvenlik önlemleri altında Diyarbakır ve İstanbul'da  yapıldığını vurguladı.

Zonguldak Kilimli'de ücretleri ödenmediği için açlık grevi yapan maden işçilerinin Vali tarafından işgalci ilan edildiğini, Antep'te aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 17 kişinin tutuklandığını hatırlatan Yılmaz, son olarak Hacettepe Üniversitesi'nde iki akademisyen ve bir öğrencinin iki gün gözaltında tutulup serbest bırakıldığını söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız