Güncel

Gözaltında kayıp ve hasta mahpus eylemleri

Diyarbakır ile Batman’da gözaltında kaybedilenler için adalet, İzmir ile Ankara’da ise hasta mahpusların serbest bırakılması istendi.

27 Şubat 2022 Saat: 11:05
Gözaltında kayıp ve hasta mahpus eylemleri
Gözaltında kayıp ve hasta mahpus eylemleri

YÜKSEL UYGUN


Diyarbakır

Kayıp yakınları ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin, gözaltında kaybedilenler için adalet talep ettikleri eylemin 681’incisi Koşuyolu Parkı’nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre bu haftaki eylemde, 90’ların başında üniversite eğitimi için Diyarbakır’dan İstanbul’a giden ve 20 Şubat 1994’te polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Cüneyt Aydınlar’ın akıbeti soruldu.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları bir dakikalık otuma eylemine geçti. Eylem alkışlarla son buldu.

Batman

Batman’da ise kayıp yakınları ve İHD Batman Şubesi üyeleri, 518’inci haftasına ulaşan eylemlerinde bir kez daha Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın!" yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının taşındığı eylemde, İHD Şube Yöneticisi Zeki Tangüner konuştu. Valiliği yasak kararı gerekçesiyle 2 haftadır açıklamaya izin verilmediğini hatırlatan Tangüner, kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini söyledi.

Tangüner, 28 yıl önce evlerinden kaçırılarak katledilen İHD Elazığ Şube Başkanı Avukat Metin Can ve kurucu üye Dr. Hasan Kaya’nın faillerini sormak için eylemde olduklarını belirtti.

İzmir

İHD İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu, iki haftada bir düzenlediği "Hasta mahpuslara özgürlük!" eylemini Konak eski Sümerbank önünde yaptı. 245'nci haftası olan eylemde, "Ağır hasta mahpuslar ölüyorlar, susma!", “Susma, suça ortak olma ölüyorlar!” pankartları açıldı. Bu haftaki eylemde Muğla hapishanelerinde tutuklu bulunan ağır hasta tutuklu Emrah Nebioğlu ile Salman Yıldız'ın serbest bırakılmaları istendi.

Ankara

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 390’ıncı haftasında İHD Ankara Şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Tedavi haktır engellenemez ve hasta mahpuslar serbest bırakılsın!” pankartının taşındığı açıklamada konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Antalya L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutulan ve kanser teşhisi konulduğu halde tedavi edilemeyen Ahmet Zeki Özkan’ın durumunu aktardı.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız