Güncel

“Grevimiz gerçek dışı açıklamalarla ve yasa dışı şekilde kırılmak isteniyor"

Genel-İş, Maltepe Belediyesi yönetiminin işçiler ve sendikaları hakkında yaptığı yanıltıcı ve halkla işçileri karşı karşıya getirme amacı taşıyan açıklamalar yapıldığını açıklayarak, çözüm için çağrıda bulundu.

25 Şubat 2021 Saat: 08:18
“Grevimiz gerçek dışı açıklamalarla ve yasa dışı şekilde kırılmak isteniyor
“Grevimiz gerçek dışı açıklamalarla ve yasa dışı şekilde kırılmak isteniyor"

Maltepe Belediyesi işçilerinin yüzde 7’lik sefalet zammına karşı grevlerini sürdürdüklerini açıklayan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubesi, belediye başkanı ve belediye yönetimine çağrıda bulunarak, işçilerin taleplerinin karşılanarak çözüm getirilmesini istedi.

Maltepe Belediye yönetiminin ikramiyeler hariç yüzde 47 zam teklif edildiğini iddia ederek, grevdeki işçilerin karşısında olan grev kırıcılarını dile getiren DİSK Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube ise yaptığı açıklamada, “Sendika olarak haklı ve meşru bir şekilde sürdürdüğümüz grevimizin belediye yönetimi tarafından yasa dışı şekilde kırılmaya çalışılmasına doğal olarak izin vermeyeceğiz. Yasalara aykırı hareket eden Maltepe Belediyesi yönetimidir" dedi.

"GREVİMİZ YASA DIŞI ŞEKİLDE KIRILMAK İSTENİYOR"

Genel-İş Anadolu Yakası 2 No'lu Şube yaptığı yazılı açıklamada grev kırıcılığı yapan Maltepe Belediyesi yönetiminin hukuksuzluk yaptığını vurgulayarak, “Grevimiz, grev kapsamındaki işçilerin tamamının katılımı ile ikinci gününü doldurmuştur. İki gündür grevin bu denli bir katılım ile yapılacağını tahmin etmeyen belediye yönetimi grevimizi kırmak için çeşitli oyunlar sergilemektedir. Önce grevimiz başlamadan iki hafta önce Temizlik İşleri Müdürlüğüne 60 işçi alınarak işçiyi işçiye kırdırma politikası ile grevimiz etkisiz hale getirilmek istenmiştir. Greve çıkan işçiler tehditlerle işbaşı yaptırılmak istenmiştir. Bu oyun tutmayınca İBB araçları ve personeli ile zabıta eşliğinde grevimiz yasa dışı bir şekilde kırılmak istenmektedir. Sendika olarak haklı ve meşru bir şekilde sürdürdüğümüz grevimizin belediye yönetimi tarafından yasa dışı şekilde kırılmaya çalışılmasına doğal olarak izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Açıklama yok.

HALK BELEDİYE İŞÇİSİNİN YANINDA

Belediye yönetiminin işçileri sefalete mahkum etmek istediğinin vurgulandığı açıklamada, “Yasalara aykırı hareket eden uzlaşmaz bir tutum içine giren Maltepe Belediyesi yönetimidir. Maltepe Belediyesi ve İBB yönetimi grevimize yönelik yasa dışı girişimlerine derhal son vermelidir. Belediye yönetiminin tüm yasa dışı girişimleri tutanak altına alınıp gerekli hukuki süreç işletilmektedir. Maltepe Belediyesi yönetiminin tüm girişimlerine rağmen, Maltepe halkının grev noktalarına yaptığı ziyaretler ve sosyal medyadan verdiği destekler biz işçilere güç vermektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız