Güncel

Grup Yorum açlık grevinin 100.Gününde...100 bin imza kampanyası...

TAYAD'lı aileler açlık grevinin 100. Gününde Beykoz'da tutuklu Grup Yorum için "ADALET İÇİN 100 BİN İMZA KAMPANYASI"düzenledi. Kampanya sırasında gözaltına alınan Cemile Temizkalp serbest bırakıldı.

26 Ağustos 2019 Saat: 21:27
Grup Yorum açlık grevinin 100.Gününde...100 bin imza kampanyası...
Grup Yorum açlık grevinin 100.Gününde...100 bin imza kampanyası...

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://youtu.be/bGE0M0PyFrs

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma derneği (TAYAD) üyesi aileler Beykoz'da "ADALET İÇİN 100 BİN İMZA KAMPANYASI" için imza masası açtı ve basın açıklaması gerçekleştirdi.Daha sonra  gözaltına alınan TAYAD'lı ailelerden Cemile Temizkalp kabahatlar kanunundan para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Grup Yorum bugün 101 gününü doldurdu.

Yapılan basın açıklamasanında şöyle denildi:

"CUMHURBAŞKANLIĞINA;
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA;
ADALET BAKANLIĞINA;
Haksızlığa uğrayan, işini ekmeğini alın terini isteyenler suçlu ilan ediliyor.Hakkını arayanların avukatlığını yapan halkın avukatlarına 159 yıl ceza veriliyor. Halkın umudunu, coşkusunu, özlemini, acılarını anlatan halkın sanatçıları tutuklanıyor. “Gizli tanık” hakkında ifade verdi denilerek insanlar tutuklanıyor, uzun hapis cezaları veriliyor. Ama adı sanı gizli bir tanık, ne yüzü ne de sesi olan bir şey; “senin için şöyle dedi ki” denilerek  hakkınızda onlarca yıla varan cezalarla dava açılabiliyor. Başımıza ne zaman ne geleceğinin belli  olmadığı, halkın kendini güvende hissetmediği ortamda adalet yoktur!
Haksızca tutuklananlara, itirafçılar-gizli tanıklar nedeniyle cezalar veriliyor. Hapishanelerde tecrit edip, yüzlerce km uzaktaki hapishanelere dağıtıyorlar. Sonra telefonla bağlanıp ekran görüntüsü alarak "savunmanı yap" diyorlar. Adına SEGBİS dedikleri bu bağlantıyı, istedikleri an kesebiliyorlar. SEGBİS yüz yüzelik ilkesine, adil yargılanma ilkesine aykırıdır! Hakkındaki suçlamaları duymadan  kendini savunamadan, delillerle/tanıklarla yüzleşmeden yargılama yapılamaz, cezalar verilemez!
Hakkını arayanın ya deli ya da terörist ilan edildiği bir ülkede yaşamak istemiyoruz. İtirafçılık, gizli tanıklık aramıza nifak sokan, birbirimize güvenmeyi engelleyen, ispiyonculuğu özendiren bir yozlaşmanın devlet eliyle yayılmasıdır."

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

https://youtu.be/bGE0M0PyFrs

Kaynak: Özgür Haber

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız