Güncel

Grup Yorum aileleri açıklama yaptı: "Evlatlarımızın başına birşey gelirse siz sorumlusunuz

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan arananlar listesine isimleri yazılarak terörist ilan edilen Grup Yorum üyeleri için aileleri Okmeydanı'nda bulunan İdil Kültür Merkezi'nde basın toplantısı yaptı.

19 Şubat 2018 Saat: 15:30
Grup Yorum aileleri açıklama yaptı: "Evlatlarımızın başına birşey gelirse siz sorumlusunuz
Grup Yorum aileleri açıklama yaptı: "Evlatlarımızın başına birşey gelirse siz sorumlusunuz

Kerim Eren

Basın toplantısına Grup Yorum üyelerinden Ali Aracı'nın kardeşi Meryem Kayralcı ve Emel Yeşilırmak'ın ablası Gurbet Yeşilırmak ile Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Berrak Çağlar katıldı. 
İlk olarak söz alan Nuri Cihanyandı, "12 Eylül'de de böyleydi. Birkaç gün sonra bütün İstanbul afişlerle donatıldı. Kendilerine göre suçlu ilan ettiklerini bütün merkezi meydanlarda teşhir etmeyi, halkımızı ihbarcılaşmaya sevk etmeye çalıştılar, başaramadılar. Bugün de yapmaya çalıştıkları budur. Bu alçakça uygulamanın halkta bir karşılığı olmayacaktır" dedi. 
Listede isimleri yer alan İlhan Altın, Selma Altın, Ali Aracı, İbrahim Gökçek, İhsan Cibelik ve Emel Yeşilırmak'ın uzun yıllar büyük emekler vererek halkın türkülerini söylemeyi amaç ve hedef edindiğini kaydeden Cihanyandı, "Onlar bu ülkenin emekçileriyle meydanlarda yüzbinlerle milyonlarla buluştular. İktidar şüphesiz bunu hazmedemiyor. Ama şunu bilsinler, elbet bu yarattıkları kara düzenin sonu gelecektir. Ve biz türkülerimizi o meydanlarda, on milyonlarla söyleyeceğiz onlara inat. Bu konuda kararlıyız. Bizim yüreğimizde, halkımız yüreğinde devrimciler asla suçlu olamazlar" ifadesini kullandı.
AV. ÇAĞLAR: MÜVEKKİLERİMİZİN BAŞLARINA GELECEKLERDEN AKP SORUMLUDUR
Söz alan Avukat Berrak Çağlar da 1985 yılında kurulan Grup Yorum'un bugüne kadar şarkılarında halkın sorunlarını, katledilen işçileri, devrimcileri konu edindiğine dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı listede yüzlerce isim olduğunu hatırlatan Çağlar, "Hakkında mahkemelerce hüküm kurulmamış her kişi masumdur, bu masumiyet karinesidir. Peki nerede masumiyet karinesi? Hangisinin hakkında bir mahkeme kararı vardır örgüt üyeliğine dair. Ama İçişleri Bakanlığı bu listeyle terörize etmiş. Neden? çünkü, halk nezdinde zor durumda bırakmak, kötü göstermek istiyor. Ve bu insanlar şu an da hedef gösterilmiş ve aranır durumdalar. Hukuk devletinin bittiği noktadayız. Bunu söylemekten korkmamak lazım insanlar mahkemelerde yargılanmamakta İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilerek başlarına ödüller konularak terörize edilmektedir. Müvekkillerimizin başına gelebilecek en kötü şeyden en büyük şeye kadar AKP sorumludur" diye konuştu. 
'MİLYONLARIN BAĞRINA BASTIĞI BİR GRUP YORUM VAR'
Ali Aracı'nın ablası Meryem Kayralcı, delil göstermeden suç unsuru olmadan nasıl "terörist" olarak gösterilmeye çalışıldığını dile getirdi. "Milyonların bağrına bastığı bir Grup Yorum" var diyen Kayralcı, "Grup Yorum'u kendilerine yediremedikleri için yapıyorlar. Kardeşime 'terörist' dedirtmem. Bu hiç kabul edilebilecek bir durum değil" dedi. 
'KARDEŞLERİM HİÇBİR ZAMAN TERÖRİST DEĞİL VE OLMADI'
Son olarak söz alan Emel Yeşilırmak'ın ablası Gurbet Yeşilırmak da şunları söyledi: "AKP hükümeti kardeşim ve arkadaşlarını 'terörist' olarak görüyor, işbirlikçi ve ahlaksız göstermeye çalışıyor. Benim kardeşlerim hiçbir zaman 'terörist' değil ve olmadı. Bu ülkeyi açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP hükümeti mi 'terörist'tir yoksa onuru, namusu için mücadele eden kardeşlerim mi."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız