Güncel

Grup Yorum için yapılan "Adalet yürüyüşü”ne polis müdahale etti

Çeşitli tarihlerde açlık grevine başlayan Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için yapmak istedikleri “Adalet yürüyüşü”ne polis müdahale etti.

14 Ekim 2019 Saat: 09:24
Grup Yorum için yapılan "Adalet yürüyüşü”ne polis müdahale etti
Grup Yorum için yapılan "Adalet yürüyüşü”ne polis müdahale etti

İSTANBUL/KARTAL

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), çeşitli tarihlerde açlık grevine başlayan Grup Yorum üyeleri ve ölüm orucunda olan Mustafa Koçak için yapmak istedikleri “Adalet yürüyüşü”ne polis müdahale etti. Kartal Meydanı’nda bir araya gelerek Ankara’ya yürümek isteyen TAYAD’lı aileler, “Ölüm orucunda olan Mustafa Koçak ve açlık grevinde olan Grup Yorum için Ankara’ya yürüyoruz” pankartını açtı. Aileler, burada açıklama yapmak istedi. Ailelerin açıklama yapmasına izin vermeye polis, yürümek isteyen 6 kişiyi gözaltına aldı.
Silivri, Gebze ve Balıkesir cezaevlerinde tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri, “İdil Kültür Merkezi basılmasın, konser yasakları kaldırılsın, üyeler hakkında bulunan arama kararları kaldırılsın, tutuklu Grup Yorum üyeleri tahliye edilsin ve haklarımızdaki davalar düşürülsün” talepleriyle farklı tarihlerde açlık grevine girdi. Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 124, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 117, Barış Yüksel 117 ve Ali Arıcı 48 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Helin Bölek 114 gündür açlık grevinde.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız