Güncel

Grup Yorum üyeleri Dilan Poyraz ve Dilan Ekin serbest bırakılsın

TAYAD’lı Aileler’den hasta tutsaklar için eylem: “Dilan Poyraz’ın tedavi hakkı engelleniyor”.

11 Şubat 2018 Saat: 01:55
Grup Yorum üyeleri Dilan Poyraz ve Dilan Ekin serbest bırakılsın
Grup Yorum üyeleri Dilan Poyraz ve Dilan Ekin serbest bırakılsın
  • Kerim Eren

Hasta tutsaklar için yapılan eylemde Grup Yorum üyesi Dilan Poyraz’ın annesinin pankreas ve akciğer kanseri olduğu, Dilan Poyraz’da da bu belirtilerin görülmeye başlandığı fakat hala tedavisinin yapılmadığı belirtildi.
TAYAD’lı Aileler hasta tutsaklarla dayanışma amacıyla Galatasaray Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirdi. “Sohbet hakkı uygulansın, hasta tutsaklar serbest bırakılsın, kitap sınırlaması kaldırılsın” yazılı pankart açan TAYAD üyeleri hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlülerin sayılarının ulaştığı noktayı gözler önüne sererek, buna rağmen hala hapishanelerin tutuklulara yetmediğini ve hükümetin ‘yeni hapishanelerin yapılacağı’ müjdesini verdiğini dile getirdi. 
TAYAD’lı Aileler adına basın açıklamasını Nuri Cihanyandı okudu. Hapishanelerde bin’in üzerinde hasta tutsak olduğuna ve tedavilerinin engellendiğine dikkat çeken Cihanyandı, yine bu bin tutsaktan onlarcasının ellerinde ‘Hapishanede yatamaz’ raporu olmasına rağmen tedavi ve tahliye edilmediklerini belirtti. Bunun adının faşizm olduğunun altını çizen Cihanyandı, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kendi hukuk sistemlerinde dahi bu hasta tutsakları hapishanede tutamazlar. Son 6 ay içerisinde 8 hasta tutsak tedavi haklarının engellenmesinden kaynaklı hapishanelerde yaşamını yitirdi. Bandırma Hapishanesi’nde kalp krizi geçiren Murat Saat, hastaneye ambulans yerine ring aracı ile götürüldü ve yaşamını yitirdi. Yine son 6 ay içerisinde yapılan operasyonlarda birçok kişi elinde hapishanede yatamaz raporu olmasına karşın tutuklandı.”

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, açık hava
DİLAN POYRAZ’DA ANNESİNİN YAŞADIĞI İLK BELİRTİLER GÖRÜLÜYOR
“Ülkemizde halk için müzik üreten soyları Baba İshaklara, Pir Sultanlara dayanan halk ozanı Mahzuni Şerif’in bir türküsünde dile getirdiği gibi her fırsatta ‘Amerika katil’ diyen, halk için müzik üretme suçu işleyen Grup Yorum’un tutsak üyelerinden Dilan Poyraz ve Dilan Ekin’in tedavileri engelleniyor.” diyen Cihanyandı, Dilan Poyraz ve Dilan Ekin’in Silivri Hapishanesi’nden Gebze M Tipi Hapishanesi’ne sürgün edildiğini bildirdi. Sürgünlerin hasta tutsakların hastalıklarının ilerlemesinde çok büyük etkisinin olduğunu vurgulayan Cihanyandı, şunları kaydetti: “Dilan Poyraz’ı hapishanede ziyaret eden babası Ali Poyraz, ‘Kızımın ağzından ve burnundan kan gelmeye devam ediyor’ dedi. Kızının görüşten iki gün önce fenalaştığını dile getiren baba Poyraz, ‘Dilan, nefes alamıyorum beni hastaneye götürün kendimi boğulacak gibi hissediyorum, demiş ama götürmemişler. Dilan’ın annesi pankreas ve akciğer kanseri. Annesinin yaşadığı ilk belirtileri Dilan Poyraz da yaşıyor.” Dilan Poyraz’ın tedavisinin 9 aydır engellendiğini aktaran Cihanyandı, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” diyerek açıklamayı sonlandırdı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız