Güncel

Grup Yorum üyeleri için Ankara’ya yürüyüş başlatılacak

Açlık grevi eylemlerini 123 gündür sürdüren Grup Yorum üyeleriyle dayanışmak ve taleplerini Adalet Bakanlığı’na iletmek amacıyla 13 Ekim’de İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatılacak.

12 Ekim 2019 Saat: 21:36
Grup Yorum üyeleri için Ankara’ya yürüyüş başlatılacak
Grup Yorum üyeleri için Ankara’ya yürüyüş başlatılacak

Silivri, Gebze ve Balıkesir cezaevlerinde tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri, “İdil Kültür Merkezi basılmasın, konser yasakları kaldırılsın, üyeler hakkında bulunan arama kararları kaldırılsın, tutuklu Grup Yorum üyeleri tahliye edilsin ve haklarımızdaki davalar düşürülsün” talepleriyle farklı tarihlerde başlattıkları açlık grevi eylemleri devam ediyor. Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Bahar Kurt 123, Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde bulunan İbrahim Gökçek 116, Barış Yüksel 116 ve Ali Arıcı 47 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Helin Bölek 113 gündür açlık grevinde. Açlık grevine destek ve dayanışma eylemlerini sürdüren Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel, eylemin taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Resim

ANKARA’YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATILIYOR 

Adıgüzel, açlık grevindeki arkadaşlarıyla dayanışmak ve taleplerinin kabul edilmesi amacıyla Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) öncülüğünde 13 Ekim Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’ndan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştireceklerini aktaran Adıgüzel, taleplerini Adalet Bakanlığı’na ileteceklerini belirtti. Adıgüzel, yürüyüşe Savcı Mehmet Selim Kiraz cinayeti davasında müebbet hapis cezası verilen ve adil ve bağımsız mahkemelerde yargılanma talebiyle 12 gündür ölüm orucunda olan Mustafa Koçak’ın ailesinin de katılacağını aktardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız