Güncel

Grup Yorum Üyesi Hasta Tutsak İhsan Cibelik İçin İmza Kampanyası!

İhsan Cibelik'in kanser şüphesi olmasına rağmen 15 aydır biyopsisi yapılmıyor. Faşist 129 Yasaları Kaldırılsın Komitesi bunun için bir imza kampanyası başlatıldı.

11 Ağustos 2023 Saat: 00:50
Grup Yorum Üyesi Hasta Tutsak İhsan Cibelik İçin İmza Kampanyası!
Grup Yorum Üyesi Hasta Tutsak İhsan Cibelik İçin İmza Kampanyası!

TÜRKER DEMİRCİ


Grup Yorum en eski üyelerinden olan ve şu an Almanya’da tutuklu bulunan İhsan Cibelik’e kanser şüphesi olmasına rağmen 14 aydır biopsi yapılmıyor.

İhsan Cibelik’in avukatı yaşananları anlattı:

“24 Temmuz’da müvekkilim İhsan Cibelik’e biyopsi yapılacağı bilgisi alındı. 15 dakika klinik önünde kelepçeli şekilde bekletildi. Ayak bilekleri zincirlendi. Tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Daha önce böyle bir uygulama yapılmamıştı. Neden şimdi yapılıyor? Kelepçelerin çözülmesini istedi. Güvenlik gerekçesiyle reddedildi. Doktorla konuşması reddedildi. Bir hemşire idrar örneği aldı ama kelepçeler çözülmeyince tedaviye reddetti. Bu yapılanları İhsan Cibelik işkence olarak gördü ve slogan attı. Kelepçe çözülebilir denmiş fakat ayağındaki prangalar çözülemez denmiş. Doktor odasına gitmiş. Doktor prosedürü anlatmış. MRTA CD’si Freudenberg’da olduğu için CD tekrar yazılmış. İhsan Doktor odasından gardiyanların çıkmasını ve zincirlerin çözülmesini istemiş. Doktor kendi karar veremeyeceğini söylemiş ve polislerin fikrini alması gerektiğini belirtmiş. Polisler çözülmesin şeklinde fikir vermişler. İhsan MRTA muayenesinde zincir olmadığını söylemiş. Şimdi neden gerekli zincir?diye sormuş. Doktor tartışma ile zaman kaybetmek istemiyorum demiş. İhsan yeni randevusuna kelepçesiz muayene istemiş. Avukatlara danışmak istemiş. henüz kesin değil ama 24 Ağustos’ta yeni randevu verilecek.”

Avukatın aktarıma göre İhsan Cibelik’in yeni randevusu 24 Ağustos’ta olacak. Fakat bir netlik olmadığı belirtiliyor. 

.............

Die Biopsie des kranken Gefangenen İhsan Cibelik, Mitglied von Grup Yorum, wurde seit 14 Monaten nicht durchgeführt!

Das inhaftierte Grup Yorum mitglied İhsan Cibelik soll sofort frei gelassen werden!

İhsan Cibelik, Mitglied von Grup Yorum, wurde im vergangenen Jahr in Deutschland nach dem Naziparagrafen 129 b des deutschen Strafgesetzbuchs verhaftet. Er wurde unter anderem wegen seiner Teilnahme an Konzerten von Grup Yorum festgenommen.

Im Jahr 2020 führten zwei Mitglieder von Grup Yorum einen Hungerstreik gegen das Verbot von Konzerten in der Türkei durch. Helin Bölek und Ibrahim Gökçek starben den Märtyrertod angesichts der von der Türkei verhängten Verbote und Repressionen. Der Deutschestaat arbeitet mit der Türkei zusammen. In diesem Sinne haben sie zuerst İhsan Cibelik verhaftet und heute versuchen sie, ihn zu ermorden, indem sie seinen Zugang zur Gesundheitsversorgung verhindern.

Ihsan Cibelik wartet seit 14 Monaten auf eine Biopsie, die er vor seiner Inhaftierung durchführen sollte. Will die Bundesstaatsanwaltschaft Ihsan Cibelik autopsieren, indem sie seine Biopsie nicht durchführt?

Schon bevor er ins Gefängnis kam, bestand die Möglichkeit, dass seine stark vergrößerte Prostata zu Krebs führen könnte. 14 Monate lang unternahm die Justizvollzugsanstalt Köln-Ossendorf nichts, um die medizinische Behandlung von İhsan Cibelik zu überprüfen. Nachdem das Gericht mit 15 Monaten Verspätung eine Untersuchung angeordnet hatte, wurde İhsan vor einigen Tagen ins Krankenhaus gebracht, wobei seine Arme und Beine an einen Rollstuhl gefesselt waren.

Er wurde gezwungen, unter diesen Bedingungen einen Arzt aufzusuchen. Ihsan lehnte diese erniedrigende und entwürdigende Maßnahme ab. Es kommt nicht in Frage, dass eine Person, die mit einer möglichen Krebserkrankung konfrontiert ist, auf diese Weise behandelt wird. Es gibt keine Rechtfertigung, keinen Grund, der dieses Verhalten des Gefängnisses, der Staatsanwaltschaft und des Gerichts erklären könnte. Es handelt sich um Folter.

Als der Richter im Gericht zu İhsan Cibelik sagte: "İhsan Cibelik, ich bitte Sie, Ihre Behandlung trotz der Bedingungen zu akzeptieren", antwortete İhsan: "Sie verlangen von mir, dass ich eine Wahl zwischen meiner Würde und meiner Gesundheit treffe. Ich bin kein Tier und weigere mich, unter diesen Bedingungen behandelt zu werden. Zuerst kommt die Würde, dann die Gesundheit ...".

Unter diesen Bedingungen ist es nicht möglich, eine Behandlung durchzuführen und gesund zu werden. Ein Patient muss die Freiheit haben, dem Arzt Fragen zu stellen und unter ruhigen und stressfreien Bedingungen Informationen zu erhalten. Im Gefängnis spricht alles gegen kranke Gefangene. Die Haftbedingungen und die Inhaftierung töten vor der Krankheit, da es für einen Gefangenen nicht möglich ist, das Recht auf eine schnelle und humane Behandlung zu erlangen. Die Biopsie, die unter den Haftbedingungen seit 14 Monaten nicht mehr durchgeführt wurde, zeigt auch, dass İhsan Cibelik nicht im Gefängnis bleiben kann!

Daher fordern wir, dass die Haft des kranken Gefangenen İhsan Cibelik aufgehoben wird, damit er eine medizinische Behandlung erhalten kann. Er muss sein Recht wahrnehmen können, unter freien Bedingungen einen Arzt seiner Wahl aufzusuchen.

Ihsan Cibelik muss sofort freigelassen werden!

Freiheit für Grup Yorum!

..........

Grup Yorum Üyesi Hasta Tutsak İhsan Cibelik'in Biyopsisi 14 Aydır  Yapılmıyor!

Grup Yorum üyesi Hasta tutsak İhsan Cibelik derhal serbest bırakılsın! 

Grup Yorum emekçisi İhsan Cibelik geçtiğimiz yıl Almanya’da Nazi paragrafı 129 b yasasından tutuklandı. Grup Yorum konserlerinde sahne aldığı için tutuklandı. Türkiye’de ki konser yasaklarına karşı 2020 senesinde Grup Yorum’un iki üyesi ölüm orucu direnişi gerçekleştirmiştir. Helin Bölek ve İbrahim Gökçek Türkiye’nin uyguladığı yasak ve baskılara karşı şehit düşmüştür. Alman devletti Türkiye faşizmi ile işbirliği halinde. Bu doğrultuda İhsan Cibelik’i önce tutuklamıştır ve bugün İhsan’ın tedavi hakkına engel olarak onu katletmeye çalışıyorlar.

Hapishaneye girmeden önce de tedavi gören İhsan Cibelik'in kanser şüphesi olmasına rağmen 14 aydır biyopsisi yapılmıyor.

Federal savcılık İhsan Cibelik'in Biyopsisini yaptırmayarak Otopsisini mi yaptırmak istiyor?

Cezaevine girmeden önce bile, ileri derecede büyümüş prostatın kanserle sonuçlanma ihtimali vardı. JVA Köln-Ossendorf 14 ay boyunca İhsan Cibelik'in tıbbi tedavisi için hiçbir adım atmamıştır. Mahkemenin 15 ay gecikmeli muayene kararı vermesinin ardından, İhsan'ın birkaç gün önce kolları ve bacakları tekerlekli sandalyeye bağlı olarak doktora götürüldü. 

Tedavisi prangalı bir şekilde gerçekleşecekti. İhsan bu aşağılayıcı ve onur kırıcı tedbiri reddetti. Olası bir kanserle karşı karşıya olan bir kişinin bu şekilde tedavi edilmesi söz konusu olamaz. Ceza infaz kurumunun, savcılığın ve mahkemenin bu davranışını açıklayabilecek hiçbir gerekçe, hiçbir neden yoktur. Bu bir işkencedir, başka bir şey değildir.

İhsan Cibelik mahkeme’de hâkimin ona “İhsan Cibelik koşullara rağmen tedavi olmanızı rica ediyorum” demesi üzerine İhsan  “Siz bana onur mu sağlık mı diyorsunuz. Ben hayvan değilim, bu koşullarda tedavi olmayı reddediyorum. Önce onur sağlık sonra…”diye cevap vermiştir.

Bu koşullarda bir hastanın tedavi olması, iyileşmesi mümkün değildir. Bir hasta stresten uzak, engelsiz, rahatça doktora sorularını sorarak bilgi alacak durumda olmalı. Tutukluluk koşullarında her şey hasta tutsaklara karşı işliyor. Hastalıktan önce hapishane ve tutukluk koşulları öldürüyor çünkü bir tutsağın zamanında ve insani bir şekilde tedavi hakkına ulaşması mümkün değildir. 

Hapishane koşullarında 14 aydır yapılmayan biyopsi İhsan Cibelik'in hapishanede kalamayacağını da gösteriyor! Bu nedenle, hasta tutsak İhsan Cibelik'in hayati önem taşıyan tıbbi tedavisini alabilmesi için tutukluluk halinin kaldırılmasını talep ediyoruz. Dışarda serbest koşullarda istediği doktora giderek tedavi hakkını kullanabilmeli. 


İhsan Cibelik Derhal Serbest Bırakılsın!
Grup Yorum’a özgürlük!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız