Güncel

'Grup Yorum ve ÇHD’li avukatların talepleri karşılansın’

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, açlık grevindeki ÇHD’li tutuklu avukatlar ve Grup Yorum üyelerinin taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

8 Şubat 2020 Saat: 00:21
'Grup Yorum ve ÇHD’li avukatların talepleri karşılansın’
'Grup Yorum ve ÇHD’li avukatların talepleri karşılansın’

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, üyeler Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın tutuklu bulundukları cezaevlerine 3 Şubat’ta başlattıkları açlık grevine ilişkin Attalos Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Avukatların mücadele ettikleri kumpas davalarının bizzat mağduru oldukları ve yeniden adalet mücadelesi verebilmek için açlık grevinde olduğunu söyleyen ÇHD avukatlarından Ödül Hancı, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in 34 gündür ölüm orucunda olduğunu, Helin Bölek'in 233 ve Mustafa Koçak’ın ise 230 gündür açlık grevinde olup sağlık durumlarının kritik aşamaya geldiğini aktardı.

ÇHD’li avukatların ve Grup Yorum üyelerinin taleplerinin yerine getirilmesini isteyen Hancı, "Tek adam yönetiminin, ülkemizi, sanatçılarımızı ve avukatlarımızı getirdiği yerdir burası. Bu politikalardan vazgeçilmez ise daha beterleri yaşanacaktır. Bu nedenle Grup yorum üyelerinin ve ÇHD'li avukatlarımızı taleplerinin hayat bulmasını talep ediyor ve açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekiyoruz" dedi.

MA

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız