Güncel

"Güle güle Meliha Anne...Emeklerin unutulmayacak"

12 Eylül cuntası döneminde, evlatlarının tutuklanmasının ardından, tutuklu yakınları da , özellikle anneler cezaevlerinde direnen evlatlarına destek olmak amacıyla aileler hareketini oluşturmuşlardı.

5 Ağustos 2019 Saat: 13:15
"Güle güle Meliha Anne...Emeklerin unutulmayacak"
"Güle güle Meliha Anne...Emeklerin unutulmayacak"

12 Eylül cuntası döneminde, evlatlarının tutuklanmasının ardından, tutuklu yakınları da , özellikle anneler cezaevlerinde direnen evlatlarına destek olmak amacıyla aileler hareketini oluşturmuşlardı. Oğlu Caner Sönmez’in tutuklanmasının ardından direnen aileler arasına katılan Meliha Sönmez, Cumartesi günü Büyükçekmece’de yaşamını yitirmişti.

Tutsakların cezaevi direnişlerinde ve 12 Eylül cuntasının teslimiyet politikasının boşa çıkarılmasında büyük emekleri olan direnişçi ailelerden biri olan aynı zamanda Didar Şensoy'un mücadele arkadaşlarından  Meliha Şahin, uzun süredir hastalıkla mücadele ediyordu.

Meliha Şahin’in cenazesi dün Buyukcekmece Kuba camiinden kaldırılarak Kilyos mezarlığına defnedildi. Dostları, yakınları ve oğlunun cezaevi arkadaşları "Güle güle Meliha Anne...Emeklerin unutulmayacak" diyerek uğurladılar.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız