Güncel

'Gülistan Doku nerede demekten asla vazgeçmeyeceğiz'

Gülistan Doku'nun kaybedilişinin 4'üncü yıl dönümünde Kadıköy'de yan yana gelen kadınlar, "Failler bile isteye bulunmak istemedi, aklanmaya çalışıldı. Kadınlar olarak Gülistan'ın ismini, resmini taşımaya devam edeceğiz" dedi.

6 Ocak 2024 Saat: 09:49
Gülistan Doku nerede demekten asla vazgeçmeyeceğiz
'Gülistan Doku nerede demekten asla vazgeçmeyeceğiz'

Foto: Arzu Özkan


Gülistan Doku için Adalet Komisyonlarının çağrısıyla çok sayıda kadın, Gülistan Doku'nun kaybedilişinin 4'üncü yıl dönümünde Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde yan yana geldi. "Gülistan Doku nerede" pankartı açılan eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Çiçek Otlu'nun yanı sıra çok sayıda kadın örgütü katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Leyla Can, bundan tam 4 yıl önce Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun dört bir yanı kameralarla çevrili, asker ve jandarma yığınağı olan Dersim'de kaybedildiğini söyledi. Gülistan Doku'nun görüştüğü son kişi ve baş şüpheli Zaynal Abarakov'un gözaltına dahi alınmadığını ve polis olan üvey babası Engin Yücel'in Gülistan Doku'nun intihar ettiğini söylediğini hatırlatan Can, ilk günden beri Doku'nun ailesi, arkadaşları ve kadın örgütlerinin etkin soruşturma çağrısında bulunduğunu vurguladı.

Açıklama yok.

Erkek yargının Gülistan Doku'nun akıbetini ortaya çıkarmak için hiçbir adım atmadığını kaydeden Can, "Gülistan'ın kaybedilmesinin ardından etkin soruşturma yürütmeyenler, Gülistan'ı bulmak isteyenlere ışık hızında soruşturmalar açıp, cezalar verdiler. Erkek yargının kimin için çalıştığını yine bu süreç içerisinde görmüş olduk" dedi.

Adalet arayan Doku ailesine dönük saldırılara da dikkat çeken Can, "Gülistan nerede" diye sormaktan vazgeçmeyen Doku ailesinin yanında olduklarının altını çizdi.

Eylem boyunca, "Gülistan Doku'yu bulacağız", "Gülistan Doku nerede", "Jin, jiyan, azadi", "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Deliller ortada Gülistan nerede", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız