Güncel

Gülmen ve Özakça’nın avukatlarına kısıtlama.

Açlık grevinde 152. gün: Gülmen ve Özakça’nın avukatlarına kısıtlama.

7 Ağustos 2017 Saat: 10:31
Gülmen ve Özakça’nın avukatlarına kısıtlama.
Gülmen ve Özakça’nın avukatlarına kısıtlama.
Nuriye Gülmen ile Semih Özakça, işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevinde 151 günü geride bıraktı. Avukat Kaplan, günde 7 saat olan avukat görüşünün 2 saate düşürüldüğünü belirterek eğitimcilerin “Ağır tecritteyiz” mesajını paylaştı.

151 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için baskı artıyor. Ailelerinin açık görüşleri hastaneye kaldırılmaları nedeniyle engellenen Gülmen ve Özakça’nın avukat görüşlerinde de kısıtlamaya gidildi. Gülmen ve Özakça’yı hastanede ziyaret eden avukat Aytül Kaplan, günde yedi saat olan avukat görüşünün iki saate düşürüldüğünü ve cezaevi memurlarının, görüş kısıtlamasını “Gülmen ve Özakça’nın enfeksiyon kapmamaları için” diyerek açıkladığını belirtti. Kaplan, “Bunu söylemesi gereken doktordur. Sağlıklarıyla ilgili bir durum hakkında infaz memurları karar veremez” dedi.

‘Ağır tecritteyiz’

Gülmen ve Özakça ise hastaneden avukat Kaplan aracılığıyla “Biz hasta değiliz. Hastaneye gitmek gibi bir talebimiz de olmadı. Hapishanedeyken tecritteydik; ama burada ağır tecritteyiz. Hem psikolojik hem de fiziksel savaş yürütüyorlar bize karşı” mesajını gönderdi.

Öte yandan, Yüksel Caddesi’nde 271’inci gününe giren “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde açıklama yapmak için Konur Sokak’ta toplananlara karşı önce sokak kapatıldı, ardından da müdahale edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız