Güncel

Gülten Kışanak ile ilgili basın toplantısı

Gültan Kışanak için yapılan basın toplantısında tutukluluk süresinin dolduğu ve serbest bırakılmasının yasal zorunluluk olduğu belirtildi.

30 Ekim 2023 Saat: 22:52
Gülten Kışanak ile ilgili basın toplantısı
Gülten Kışanak ile ilgili basın toplantısı

Gülten Kışanak’ın uzun tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmemesi üzerine Kışanak’ın ailesi, avukatları ve yakınları, Karşı Sanat Çalışmaları Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak söz alan HEDEP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyon üyesi Several Ballıkaya konuşmasında yargılama kapsamında şu ana kadar verilen bütün kararların “gerekçesiz” nitelikte olduğunu ifade etti.

Kışanak’ın avukatı Gül Altay, Kışanak’ın 25 Ekim 2016’da gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlatarak, Kışanak’ın “adil” bir şekilde yargılanmadığını ifade etti.

“Tutuklulukta geçecek süre” başlıklı CMK 102/2 maddesine atıfta bulunarak şunları söyledi:“Bu sürenin dolduğunu yargılamayı yürüten mahkeme resen gözetmeli iken buna dair hiçbir aksiyon almamıştır. Ayrıca azami tutukluluk süresinin dolduğu ve müvekkilin tahliye edilmesi talebini içeren aynı gün tarihli dilekçemize, üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hiçbir cevap verilmemiştir.”

Anayasa Mahkemesi (AYM) nezdinde süren başvurusuna tedbir talepli ek başvuru yapıldığını aktaran Altay, AYM’nin de henüz bir karar vermediğini sözlerine ekledi.  

Altay’ın ardından konuşan Kışanak’ın avukatlarından Cihan Aydın ve HEDEP MYK üyesi Kerem Fırtına, Kışanak’ın acilen tahliye edilmesini istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız