Dünya

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili istifa etti

Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, istifa ettiğini açıkladı. Yaklaşan 2016 genel seçimleri öncesinde, Garibaşvili'nin seçim kampanyaları yürütmek amacıyla görevinden ayrılması bekleniyordu.

23 Aralık 2015 Saat: 21:57
Gürcistan Başbakanı Garibaşvili istifa etti
Gürcistan Başbakanı Garibaşvili istifa etti

20 Kasım 2013'ten bu yana başbakanlık koltuğunda oturan Garibaşvili, bugün düzenlediği özel basın toplantısı ile görevinden ayrıldığını duyurdu.

33 yaşındaki Garibaşvili, ülkesi ve halkı önündeki üstlendiği görevlerden gurur duyduğunu belirtip, 'anavatanın askeri' olarak çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Gürcistan basınında son dönemde çıkan haberlerde, Garibaşvili'nin başbakanlıktan ayrılarak, 2016 sonbaharında yapılacak seçimlerde 'Gürcistan Rüyası' koalisyonunun seçim kampanyasına başkanlık etmeyi planladığı belirtiliyordu.

2012 yılında kurulan "Gürcistan Rüyası", aynı yıl yapılan parlamento seçimlerini kazanmış ve eski Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin önderliğindeki Ulusal Birlik Partisi'nin yaklaşık 10 yıl süren iktidarına son vermişti. Garibaşvili, 2012 yılında 'Gürcistan Rüyası' hükümetinde içişleri bakanı olarak görev almıştı.

Gürcü siyasetçi, Başbakan Bidzina İvanişvili'nin istifasının ardından Kasım 2013'te başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız