Yaşam

GÜRKAN, ‘TAŞERONA HAYIR’ DEDİ

DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Taşerona Hayır’ imza kampanyasına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da destek verdi.

23 Aralık 2015 Saat: 21:29
GÜRKAN, ‘TAŞERONA HAYIR’ DEDİ
GÜRKAN, ‘TAŞERONA HAYIR’ DEDİ

Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasını Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirdiklerini ifade eden DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi.

İnsanların kölelikle eş anlamlı ‘Taşeron’ işçi olarak çalıştırılmasının doğru olmadığına değinen Gürkan, “Edirne Belediyesi en çok taşeron işçinin çalıştırıldığı kurumlardan bir tanesidir. Sorabilirsiniz; ‘Bir Belediye Başkanı olarak neden taşeron işçi çalıştırıyorsunuz’ diye. Maalesef bir belediye başkanı olarak benim mevcut düzeni değiştirme yetkim yok. Bu anlamda atılacak olan adımlara destek olma şansım ve hakkım var. Ve insan olarak böyle bir gücüm var. Bende DİSK’in düzenlediği bu kampanyaya destek olmaya geldim” dedi.

“KADROLU İŞÇİ VE İŞVEREN OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYORUM”

 Edirne en çok taşeron işçi çalıştıran kurumun Edirne Belediyesi olduğuna değinen Gürkan, “ Bende o kurumun başkanıyım. Binin üzerinde taşeron işçim var. Ama ben onlarla kadrolu işçi ve işveren olarak çalışmak istiyorum. Seçim çalışmalarında bütün partiler kadro sözü verdi. Şuan iktidarda olan AK Parti’de seçim beyannamesinde taşeron işçilere kadro vereceğini bildirdi. Hükümetin verdiği bu sözü tutmasını istiyor, talep ediyoruz. Arkadaşlarımızın başlattığı imza kampanyasına bende katılıyorum” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra başlatılan kampanyaya imza atarak taşeron işçilere destek oldu.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız