Güncel

"Güzel günler için geliyoruz’’

Türkiye İşçi Partili gençler TİP milletvekili Barış Atay’ın katılımıyla ‘’Gençlik buluşması"nı gerçekleştirdiler.

15 Nisan 2019 Saat: 02:09
"Güzel günler için geliyoruz’’
"Güzel günler için geliyoruz’’

NECDET ÖZSAYGIN

Türkiye İşçi Partili gençler TİP milletvekili Barış Atay’ın katılımıyla ‘’Gençlik buluşması"nı gerçekleştirdiler. "Güzel günler için geliyoruz’’başlıklı çağrı ile şu görüşleri dile getirdiler:

"Türkiye yıllardan beri geçirdiği dönüşümlerle özgürlüğümüzün hep daha  da kısıtlandığı, haksızlıkların normalleştiği, eşitsizliklerin arttığı ve geleceğe baktığımız da koskoca bir karanlık gördüğümüz bir ülke olmaya doğru son sürat ilerliyor.

Okumanın zorlukları ile başlayan eğitim serüvenimiz neyi test ettiği belli olmayan ve güvenmenin imkansız olduğu sınavlarla bizi iş bulma yarışına sürüklüyor. Okurken bile bir çoğumuz erken yaşlarda zor şartlar altında az para karşılığında çalışmak zorunda kalıyoruz. Meslek liselerinde yaptığımız stajların karşılığı ödenmediği gibi mesleğimizle ilgili olmayan getir götür gibi işleri yapmak zorunda bırakılıyoruz.Bu süreçte okullarda yemek,ulaşım,kitap masrafları gibi temel ihtiyaçlara her geçen gün zam yapılıyor.Kimimiz kalacak yer sıkıntısı yaşıyor,kimimiz burs peşinde heba oluyor.Zaten borç ödemek bir öğrencinin rutini haline gelmiş durumda.Mezun olduktan sonra bir kısmımız işsiz kalırken,bir kısmımızsa istemediğimiz işlerde düşük ücretle çalışmak zorunda kalıyor.Kısacası çarpık düzenin vahşi gözleri gençliğimize ‘’Daha ne kadar sömürebilirim’’diyerek bakıyor.

İstediğimiz hayatları yaşayabileceğimiz bir gelecek hayaliyle biz de o gözlere ‘’Yalnız değiliz’’ diyoruz. Türkiye gençliğini kuşatan geleceksizliğe karşı yalnız değiliz bir aradayız!

Geleceğimizi, omuz omuza verip dayanışma içinde büyütmek için,gençliğin ve öğrenciliğin bütün haklarına sahip çıkabilmek için,bu süreçte düzenin bütün baskılarına karşı mücadele etmek için,güzel günler için geliyoruz!”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız