Güncel

Haber-Sen üye ve yöneticileri darp edildi.

Haber Sen Ankara 2 No'lu şubenin iş yerinde yapmak istediği basın açıklamasını polis engelledi. Haber-Sen üye ve yöneticileri darp edildi.

22 Haziran 2022 Saat: 10:39
Haber-Sen üye ve yöneticileri darp edildi.
Haber-Sen üye ve yöneticileri darp edildi.

Çankaya Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde banka promosyonları, personel eksikliği, liyakatsiz atamalar, TİS ile oluşan gelir adaletsizliği gibi posta emekçisinin birçok sorununa ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen Haber Sen Ankara 2 Nolu Şube yöneticileri ve üyeleri polis tarafından engellendi. Bina önüne çıkmaları engellenen sendikanın yönetici ve üyeleri darp edildi. Evrensel'e konuşan Haber Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, "Çankaya Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde en demokratik hakkımız olan PTT önünde hukuksuzlukları dile getirmek ve yapılan promosyon anlaşmasında kazanılan promosyonun tamamının personele dağıtılması için basın açıklaması yapacaktık. Pankartımızı açıp çalışanlarla beraber bina önüne geldiğimizde polis burada açıklama yapmayacağımızı söyledi. Ayrıca Çankaya sınırları içerisinde basın açıklaması yaptırmıyoruz, Valiliğin emri var denildi. Biz de burasının bizim iş yerimiz olduğunu, her zaman yaptığımızı ve bugün yine yapacağımızı söyledik" dedi.

Sendika üyelerine ve Çankaya Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi çalışanlarına şiddet uygulandığını anlatan Polat şöyle devam etti: "Birkaç arkadaşımızın kollarında yaralanmalar olmuştur. Sendikamızın çalışanı, Genel Merkezimizin yöneticisi Mehmet Ali Elcek ve Can Deliduman ayrıca Şube yöneticimiz Gülkız Atmaca'nın kollarında ve bacaklarında morluklar oluşmuştur. Polis tamamen art niyetli bir şekilde Haber Sen 2 Nolu şubenin üyelerine ve Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkezi çalışanlarına şiddet uygulamıştır. Şube başkanı olarak polis boğazıma sarılarak dışarı çıkmamı engellememiştir. Yaşanılan arbede sonucunda açıklama yaptırmadılar. Biz de iş yeri içerisinde arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Suç duyurusunda bulunacağız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız