Güncel

"Haklarımızı ödemezseniz Meydan Özsüt'ü de kapatmak zorunda kalırsınız"

Özsüt İşçileri, Kadıköy Şubesini kapatan 13 işçiyi haklarını gasp ederek işten çıkaran Özsüt patronlarını uyardı. "Haklarımızı ödemezseniz Meydan Özsüt'ü de kapatmak zorunda kalırsınız"

27 Ağustos 2019 Saat: 10:45
"Haklarımızı ödemezseniz Meydan Özsüt'ü de kapatmak zorunda kalırsınız"
"Haklarımızı ödemezseniz Meydan Özsüt'ü de kapatmak zorunda kalırsınız"

SERPİL ÜNAL

İSTANBUL - Özsüt işçileri,  Temmuz ayında ödenmeyen alacakları için yaptıkları 28 günlük eylem sonunda hem şubelerde hemde fabrikada çalışan işçilerin alacakları ödenmişti. 

"Kadıköy Özsüt Kepenklerini İndirdi"

İşçilerin haklarını gasp eden Özsüt Kadıköy Şubesi iş yapamaz hale gelmişti. Özsüt patronları 20 Ağustos'ta Kadıköy Şubesinin kepenklerini indirdi. 

"İşçilere İşten Çıkarma Bildirimi Yapılmadı"

Fakat işçilere ne şubenin kapanacağı ne de işten çıkarılacakları önceden bildirilmedi. Özsüt Kadıköy Şubesinde çalışan 13 işçi hiçbir hakları ödenmeden işten çıkarıldı. 

Özsüt Kadıköy İşçilerinden Uyarı Eylemi

Özsüt işçileri bugün kapanan Kadıköy Şubesi önünde uyarı eylemi yaptı. Özsüt İşçilerinden Umut Marangoz yaşamış oldukları süreci aktardı. 

"İşten Çıkarılacak İşçiye Adı Neden Mesai Yazıldı"

Özsüt'ün işçilere 15 gün önceden haber vermesi gerektiği halde bildirmediklerini ve13 işçinin hiçbir haklarının ödenmediğini aktardı. Özsüt yetkililerinin işçilere bildirimde bulunduklarını idda ettiğini söyledi. Marangoz, işçilerin aylık ve haftalık çalışma planını göstererek, "Özsüt doğru söylemiyor. Burada arkaşların çalışma çizelgesinde isimleri yazılı. İşten çıkarılacak işçinin adı neden bu listede var. Bildirilmiş olsa isimleri yazılı olmazdı" dedi.

"İstanbul'daki Tek Kaleniz Meydan Özsüt'ü de Kaybedersiniz"

Özsüt patronlarına seslenen Marangoz, biz daha önce de gasp ettiğiniz haklarımızı birlikte mücadele ederek kazandık. Ve yine gasp edilen haklarımız için buradayız. Haklarımızı ödemezseniz tek kaleniz Meydan AVM Şubesi'nde de Kadıköy'deki akıbeti yaşarsınız. Orayı da kaybedersiniz" dedi. 

"Özsüt Emek Sömürüsüne Devam Ediyor"

İşten çıkartılan Özsüt Kadıköy işçileri adına basın açıklamasını Ayten Kıyak okudu. Kadıköy Özsüt artık burada değil. Ama bu Özsüt’ün emek sömürüsüne devam etmediği anlamına gelmiyor. Biz işçiler haklarımızı almak için buradayız" dedi. 

"Özsüt 13 İşçinin Haklarını Gasp Ederek Kaçtı"

Kadıköy Özsüt'ün kepengini kapatıp ve tabelasını indirdiğini, Özsüt'ün Kadıköy'de 'ayakta' kalamadığını belirten Ayık, Özsüt’ün patronları Kadıköy Özsüt'ü kar edemediği için sırtlarından atılması gereken bir yük olarak gördüklerini söyledi. "Karşısında durduğumuz yer sadece boş bir bina değildir. Burası işçisinin emek gücünü sömürenlerin, onun hak edişlerini vermeyenlerin, bunu pervasızca, yüzsüzce yaparak kaçanların arkalarında bıraktıkları bir enkazdır!" diyen Ayık, 20 Ağustos Salı günü Kadıköy şubesinin kapısına kilit vuran Özsüt'ün, 13 işçiyi de işten çıkardığını ve kaçarken de biz Kadıköy Özsüt işçileri ne yapar, bundan sonra yaşamlarını nasıl devam ettirir diye düşünmediğini, işçilerin nasıl geçinebileceklerini, ailelerine karşı sorumluluklarını nasıl yerine  getirebileceklerini mesele olarak görmediğini belirtti. 

"Özsüt Hırsızlığını Bir Kez Daha Tescilledi"

"Ödememiz gereken ev kiralarımızı, faturalarımızı, borçlarımızı mevzu bahis bile etmemiştir. Çünkü, o hırsızdır, ruhsuzdur, duygusuzdur! Yakın zamanda mücadeleci işçi arkadaşlarımızın kararlı eylemleri ile dize getirdiği Özsüt bunu bir kez daha tescillemiştir" diyen Ayten Ayık, kendilerine Kadıköy şubesinin kapandığı söylenip; tazminatları, maaşları, yemek kartlarını, yani hak edişlerini ödenmesi konusunda ise hiç bir adım atılmadığını, Özsüt şubesini kapatırken işçi ihbarcısı olan mağaza sorumlusunu da yanına alarak kaçtığını söyledi.  

"Özsüt Patronlarına 5 Eylül'e Kadar Süre"

Özsüt patronlarına seslenen Ayık, "Kapatılan Özsüt Kadıköy şubesinin işçileri olarak tüm hak edişlerimizi istiyoruz. Size 5 Eylül’e kadar süre veriyoruz. Bu süreye kadar hak edişlerimiz verilmediği taktirde eylemimizi Ümraniye Meydan AVM’nin önüne taşıyacağımızı ilan ediyoruz" dedi.

Daha önce 386 işçi işçinin hak edişlerini aldığını hatırlatan Ayık, "Mücadeleci işçi kimliğimizi aynı kararlılık ve ısrarla MEYDAN ÖZSÜT’e de yansıtacağımızdan şüpheniz olmasın. Özsüt kaçma, hakkımızı ver" dedi. Ayık sözlerini "Haksızlık varsa direniş de var" diyerek tamamladı.

Özsüt işçilerinin eylemine Tek Gıda İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan ve eylemlerini Bursa Orhangazi'den İstanbul Ataşehir Palladium Tower'a taşıyan Cargill işçileri de katıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız