Güncel

"Haksız ve hukuksuz uygulamaları sona erdireceğimize inancımız tam"

Bakırköy direnişçisi Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat öğretmenler bir gecede çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden edilmişlerdi.

22 Eylül 2019 Saat: 23:35
"Haksız ve hukuksuz uygulamaları sona erdireceğimize inancımız tam"
"Haksız ve hukuksuz uygulamaları sona erdireceğimize inancımız tam"

NECDET ÖZSAYGIN

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 70 hafta süren, haftanın üç günü oturma eylemi yaparak direnen kamu çalışanları 24 haziran seçimlerinin arifesin de bu eylemleri valilikçe yasaklanmış ve KESK İstanbul Şubeler Platformu bu yasağı tanıyarak eylem alanına sahip çıkmamıştır. Akabin de kendince bir eylem tarzı belirleyerek haftada bir gün olmak üzere İstanbul’un çeşitli semtlerinde basın açıklaması şeklinde yapacağını duyurmuştu. Bu iradeyi tanımayan Nursel Tanrıverdi ve Selvi Polat öğretmenler 23 Temmuz-2018 pazartesisaat 18.00’de Bakırköy Özgürlük meydanında eylemlerini bıraktıkları yerden oturma eylemi şeklinde başlattılar. Sonrası nasıl oldu, bunu onlardan öğrenelim.

"Defalarca Bakırköy Özgürlük meydanına yaklaşmama yasağı aldık. Bu yasağı tanımadık. Tutuklandık, biz tutukluyken arkadaşlarımız alanı boş bırakmadı. Gazeteler ve sosyal medyada gündeme girdi direnişimiz. Seçimin ertesi günü tekrar tutuklandık. Türkiye gündemini içerden takip ettik. Seçimi kaybeden AKP iktidarı İstanbul’dan vazgeçmek istemiyor. Kaybetmek işine gelmiyor. Onların gündemi bunlar olsun.Biz emekçilerin gündeminde ekmeğimiz var.

Bu ülkede yaşayan 8 milyon işsiz gibi açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan gibi, ihraç olduğu için inşaatlarda çalışan çalışıp ölen öğretmen arkadaşlarımız gibi intihar eden arkadaşlarımız gibi adaletsizliği en koyusuyla yaşayan tutsak avukatlar, gazeteciler, öğrenciler, analar gibi. Biz direnmeye devam ediyoruz. Kazanacağımıza, işimize geri döneceğimize,haksız ve hukuksuz uygulamaları sona erdireceğimize inancımız tam.

Direnişimizi biraz hatırlatalım isteriz.20 Şubat 2017’de Bakırköy, Kadıköy ve Kartal meydanlarında haftanın 4 günü oturma eylemleri imza masaları, bildiri dağıtımı şeklinde KESK İstanbul Şubeler platformu imzalı başlayan direnişimiz 1 Haziran 2018’den itibaren Bakırköy Özgürlük meydanında ki seçim stantları bahane edilerek polisin saldırısına uğradı 2 hafta boyunca tüm alanlara saldırı oldu. Gözaltına alındık, işkence gördük.KESK 70 haftada direnişçilerin iradesini hiçe sayarak direnişten imzasını çekti.Alanda iki kişi kaldık.23 Temmuz 2018’den bu yana pazartesi günleri 30 dakika açıklama ve oturma eylemi yapmak istiyoruz. Her hafta gözaltına alınıyoruz. Beş kez tutuklandık. Tutuklandığımız davalardan beraat ettik. Bir o kadarda takipsizlik kararı var. Direnişimiz tüm saldırılara, tutuklamalara rağmen devam ediyor ve edecek.Bize işkence yapan polisler,tutuklamaya sevk eden ve tutuklayan hakimler hakkında da suç duyurusunda bulunduk.Onlarla hukuki anlamda da mücadelemiz devam edecek.İşletmedikleri hukuklarıyla da hesap soracağız.

Direnişimiz her Pazartesi saat 14.00de Bakırköy Özgürlük meydanında önce bildiri dağıtımı, daha sonra açıklama ve oturma eylemi şeklinde devam ediyor. Desteğinizi bekliyoruz dostlar.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız