Siyaset

Halkevleri barış için yaşam zinciri kurdu

Kocaeli Halkevleri öncülüğünde 10 Ekim 2015’ta yaşanan Ankara katliamında yaşamının yitirenlerin anısına ve OHAL uygulamalarının son bulması için yaşam zinciri kuruldu.

11 Ocak 2016 Saat: 12:02
Halkevleri barış için yaşam zinciri kurdu
Halkevleri barış için yaşam zinciri kurdu

Kocaeli Halkevleri öncülüğünde 10 Ekim 2015’ta yaşanan Ankara katliamında yaşamının yitirenlerin anısına ve Doğu'da  uygulanan OHAL uygulamalarının son bulması için Yürüyüş Yolu üzerine yaşam zinciri kuruldu.

Kocaeli Halkevleri üyeleri Ankara katliamının üçüncü ayında hem Ankara’da hayatını kaybedenleri hem de uygulanan OHAL uygulamalarının son bulması için Yürüyüş Yolu üzerinde yaşam zinciri kurdu. Yoğun katılımın olduğu yaşam zincirine katılanlar ‘Savaş’a inat barış hemen şimdi’ ve ‘Saray Savaş, Halklar Barış İstiyor' sloganları ile yaşanılan olaylara tepki gösterdi.

 

"BU KATLİAM ASLA UNUTULMAYACAK’

Halkevleri tarafından düzenlenen yaşam zinciri eylemi öncesinde kısa bir konuşma yapan Halkevleri İl Başkanı Yaşar Seğmen konuşmasında Ankara katliamının üçüncü ayına girdiklerini ve patlamada hayatlarını kaybedenleri asla unutturmayacaklarını ifade etti. Seğmen’in konuşmasının ardından Ankara’da hayatlarını kaybedenlerin tek tek isimleri okundu. Ankara’da hayatlarını kaybedenlerin isimlerini göğüslerine taşıyanlar yaşam zincirine girerek geniş bir zincir oluşturdu.

 

‘KATLİAM HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNE İŞLENDİ’

Eylemde Halkevleri adına basın açıklaması okuyan Vedat Gündüz, Ankara’da yaşanılanları hatırlatarak, “10 Ekim 2015’te Türkiye’nin dört bir yanından barış diyerek Ankara’nnın yolunu tuttuk. Memleketin göbeğinde, kandan beslenenler tarafından katledildik. Suç herkesin gözü önünde işlendi” dedi.

 

GAZETECİLERİ UNUTMADI

Yapılan basın açıklamasında konuşan Halkevleri İl Başkanı Yaşar Seğmen ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmayarak, “Tüm emekçi gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Ancak tek dertleri halkın haber hakkını savunmak olan, IŞİD’e giden silahları ortaya çıkarıp belgeleyen Can Dündar, Erdem Gül ve doğruları yazmak için mücadele eden diğer tüm gazetecileri AKP faşizmi tarafından cezaevlerinde tutulmaktadır. Bunun için bugünü buruk geçiriyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız