Güncel

Halkevleri: “Devrimcilik meşrudur, ajanlaştırma suçtur”

İkitelli Halkevi üyesi bir yurttaş 14 Eylül'de Halkalı Şehit Ahmet Zehir Karakolu’na ifade vermeye çağrıldı ve Halkevleri hakkında bilgi istenerek kendisine muhbirlik teklif edildi.

19 Eylül 2020 Saat: 08:11
Halkevleri: “Devrimcilik meşrudur, ajanlaştırma suçtur”
Halkevleri: “Devrimcilik meşrudur, ajanlaştırma suçtur”

 Bu muhbirlik teklifinin ardından İkitelli Halkevi üyeleri Küçükçekmece İkitelli Atatürk Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı.

İkitelli Halkevi üyesi bir yurttaş 14 Eylül’de Halkalı Şehit Ahmet Zehir Karakolu’na ifade vermeye çağrıldı ve karakoldaki polisler kendisinden Halkevleri hakkında bilgi isteyerek, muhbirlik teklif etti. Daha önce de İstanbul’da iki Halkevci benzer tekliflere maruz kalmıştı.

İkitelli Halkevi üyeleri bu durumu teşhir etmek ve ajanlaştırma girişimlerine karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirmek için Küçükçekmece İkitelli Atatürk Mahallesi’nde bir basın açıklaması yaptı. “Hak aramak onurdur, devrimcilik meşrudur” yazılı pankartın açıldığı eylemde “Faşizme karşı omuz omuza”, “Halkevleri susmaz memleket susmaz” sloganları atıldı. Basın açıklaması sırasında etrafta bulunan halk da alkışlarla destek verdi.

Basın açıklamasına İkitelli Halkevi üyeleri ve Halkevleri İstanbul 3. Bölge Şubeleri’nin yanı sıra HDP Küçükçekmece İlçe Örgütü’nden temsilciler, TİP üyeleri ve bazı derneklerden temsilciler de katıldı.

“Kirli girişimlerin hesabını soracağız”
Basın açıklamasını Ayşe Öcal Şahin okudu. Öcal, Halkevleri’ne yönelik bu tacizlere karşı hem sokakta hem de hukuk alanında mücadele edeceklerini ifade etti. “Çekin kirli ellerinizi, ajanlaştırma girişimleri suçtur” diye sözlerine başlayan Öcal, şöyle konuştu:
Pandemi koşullarında halka yaşatılan ağır yoksullaşma koşullarında ‘sosyal yardım’ adı altında çağırıp Kaymakamlıkların bu faaliyet (ajanlaştırma girişimi) için kullanılması iktidarın fütursuzluğunu göstermektedir. Sizin kirli taktikleriniz, teklifleriniz bugüne kadar işlemediği gibi bundan sonra da işlemeyecektir. Halkevleri’nin, 88 yıllık tarihi ve bugün verdiği mücadeleyle ilgili bir ‘sorunuz’ var ise buyurun buradayız. İkitelli Halkevi olarak mahallemizde sürdürdüğümüz insanca yaşam mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gericiliğe, faşizme, çeteleşmeye ve uyuşturucuya karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.  Halka yönelik her tür suçu işleyenlerin Halkevleri mücadelesini ve varlığını “suçlulaştırılmasına” izin vermeyeceğiz!

Basın açıklaması Halkevleri’nin yıllardır olduğu gibi meşru mücadelesini mahallelerde, sokakta, iş yerlerinde, her alanda sürdüreceği vurgusu yapılarak tamamlandı.

Ne olmuştu?

Eylül ayı başında İkitelli ve Gültepe Halkevlerine üye iki kişi cep telefonundan aranarak pandemi süreci içinde kendilerine “sosyal yardım” yapılacağı söylenmiş, üyeler Beyoğlu Kaymakamlığı’na ve Küçükçekmece Kaymakamlığı’na çağrılmıştı. Kaymakamlığa giden Halkevi üyeleri orada kendisini bekleyen ve polis olduklarını söyleyen iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürülmüştü. Ardından Halkevcilerden Halkevleri hakkında bilgi istenerek karşılığında para teklif edilmiş, üyelerimizin gösterdiği açık ve net tepki üzerine muhabbet ilerletilmeden sonlandırılmıştı.

Bunun üzerine Halkevleri 4 Eylül günü Çağlayan Adliyesi önünde suç duyurusunda bulunmuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız